Procurorii Parchetului General au finalizat unul dintre dosarele penale ale lui Omar Hayssam. Omul de afaceri sirian va fi trimis in judecata pentru ca a inselat mai multe firme cu aproape 2 milioane de dolari. Anchetatorii l-au adus vineri pe Hayssam la Parchet pentru a-i prezenta acuzatiile, inainte ca dosarul sa ajunga la instanta.

Hayssam a vazut vineri probele pe care anchetatorii le-au strans impotriva sa. In urma cu o luna, procurorul care instrumenteaza cazul Volvo a fost la Bagdad, unde i-a audiat pe Mohammad Munaf si pe Adnan Khdip, complicii omului de afaceri sirian. In declaratia sa, Munaf a aruncat toata vina asupra lui Hayssam.

Omar Hayssam este acuzat ca a inselat patru firme, de la care a cumparat in leasing 22 de capete de tractor Volvo, pe care le-a exportat ulterior in Siria si Egipt, fara sa plateasca.

Prejudiciul se ridica la 1,8 milioane de dolari. Omar Hayssam a fost arestat la sfarsitul lunii aprilie, imediat dupa ce serviciile secrete romane au inceput sa il banuiasca de implicare in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.