Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, in cadrul unei conferinte de presa, ca partidul din care face parte va ataca la Curtea Constitutionala regulamentul Senatului, daca acesta va fi modificat asa cum doreste Alianta D.A..

Antonie Iorgovan, care este si secretar al Senatului, a explicat ca, in anul 1994, Curtea Constitutionala s-a pronuntat cu privire la modul in care se face revocarea membrilor Biroului Permanent al camerelor.

"Daca, in 1994, Curtea Constitutionala s-a pronuntat in acest sens, si a stabilit ca revocarea oricarui membru al Biroului Permanent este constitutionala numai daca propunerea vine din interiorul grupului parlamentar din care acestia fac parte, cum isi inchipuie cineva ca ca acum aceasta isi va schimba practica", s-a intrebat senatorul social-democrat.

In opinia lui Iorgovan, actiunea Aliantei D.A. de schimbare a presedintilor celor doua camere nu este altceva decat indeplinirea dorintelor presedintelui Traian Basescu, care urmareste instaurarea unui regim prezidential autoritar, si transformarea Romaniei "intr-o republica bananiera".

In acealasi context, Antonie Iorgovan l-a atacat pe presedintele PD, Emil Boc, despre care sustine ca este condus doar de politicianism cand vorbeste despre constitutionalitatea schimbarii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.