Potrivit datelor centralizate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), societatile comerciale controlate de Valeriu Lazarov nu au mai depus declaratii privind obligatiile de plata la bugetul de stat inca din luna iulie 2004.

Prime Time World, Sagitarius Communications si La Dolce Vita, producatoare ale unor emisiuni care aduc televiziunilor maxima audienta, ar fi - potrivit MFP - contribuabili total nedisciplinati, avand in vedere ca "pana la data de 25 (inclusiv) a lunii urmatoare, contribuabilii au obligatia sa depuna aceste declaratii la organul fiscal unde sunt luati in evidenta".

Or, ce s-a intamplat din iulie 2004 - data ultimei declaratii inregistrate pe site - pana in prezent? Pe de-o parte, reprezentantii societatilor in cauza ne-au declarat ca isi depun in fiecare luna declaratiile la Fisc, iar pe de alta parte oficialii Finantelor ne-au dat asigurari ca site-ul va fi actualizat pana la sfarsitul lunii.

Deocamdata, declaratiile privind contributiile vedetelor la asigurarile sociale sau la cele de sanatate ori impozitele pe salarii apar ca fiind depuse ultima oara anul trecut.

Daca ar fi sa luam de bune datele publicate de MFP, atunci Andreea Marin, Mircea Radu, Raluca Moianu si celelalte nume sonore ale prime-time-ului romanesc nu pot, de exemplu, sa beneficieze de serviciile medicale la care are dreptul orice contribuabil la fondul de sanatate, pentru ca nu si-ar fi depus declaratiile necesare.

Iar daca luam de bune informatiile contabililor lui Lazarov, oamenii sunt in deplinatatea drepturilor lor, pentru ca declaratiile au fost depuse si, mai mult decat atat, banii au fost platiti.

Directorilor lui Valeriu Lazarov nu le mai ramane decat sa notifice Ministerului Finantelor si sa ceara stergerea de pe site a informatiilor potrivit carora, spre exemplu, in cazul societatii La Dolce Vita, "agentul economic nu a depus nici o declaratie privind obligatiile de plata in 2000 - 2002 sau informatii incomplete din teritoriu". Altfel, oricine acceseaza mfinante.

ro, la rubrica "persoane juridice", poate ajunge la concluzia ca in randul evazionistilor figureaza nu numai baronii pe care-i cunoastem cu totii, ci si omul din spatele vedetelor cu care ne delectam in fiecare seara la televizor.