Dan Ioan Popescu, liderul PSD Bucuresti si fost ministru al Industriilor in Cabinetul Adrian Nastase, sustine ca nu si-a dobandit fabuloasa avere in timpul mandatului de ministru. Venit la sediul organizatiei din Capitala, chipurile, sa se destinda la o partida de ping-pong, Dan Ioan Popescu a "nimerit" exact la conferinta de presa a filialei pe care o conduce.

Si daca tot s-a intamplat sa fie pe-acolo, s-a apucat sa le explice jurnalistilor cum e cu averea pentru care a fost chemat sa dea declaratii la Comisia speciala a instantei supreme privind controlul averilor demnitarilor. El a spus ca, in anul 2000, cand a fost ales deputat si a preluat portofoliul Economiei, nu era "intr-o camasa si doua sandale".

El sustine ca in 2000 era posesorul unui important numar de actiuni la niste societati si, de asemenea, era proprietarul unei case si al unei vile, aceasta din urma impreuna cu parintii sai. "Din pacate pentru mine, mi-au murit parintii. Ce era sa fac cu vila? Am preferat s-o vand decat s-o trec pe numele cine stie cui. (...) Apartamentul l-am cumparat, ca orice om, imediat dupa revolutie, cu 1.

800-2.000 de dolari, si acum e evaluat la 200.000. (...) Am considerat corect sa-mi vand actiunile si sa-mi vad linistit de treaba, la minister. Ce, nu puteam sa-i spun lui Codrin (n.r. - Codrin Stefanescu, vicepresedinte PSD Bucuresti): "Ia si tu actiunile astea cat sunt eu ministru?"", a spus Dan Ioan Popescu.

El nu a uitat nici de terenul din Azuga, pe care isi "tot construieste" o casa de 10 ani si "spera s-o termine in doi ani". "Am fost invitat de niste prieteni la Azuga, sa-mi ofere un teren. Dar nu mi-a placut.

Mi-a placut altul, ca era mlastinos, langa apa", povesteste liderul PSD, explicand ca, in 1995, a platit "358 sau 385 de dolari", iar in prezent, conform unui cotidian central, acesta valoreaza 5.000 de euro.

In opinia sa, vinovat de tot acest scandal este Centrul de Resurse Juridice (CRJ) - organizatie neguvernamentala despre care spune ca a auzit ca ar fi condusa de consilierul prezidential Renate Weber - care s-a bazat doar pe niste articole din presa si nu a cerut declaratia de avere din 2000, document care la vremea respectiva nu era public.

"Probabil ca alfabetul incepe cu DIP si se termina cu el", crede Dan Ioan Popescu, care considera ca e vorba despre "doua-trei personalitati la PSD la care trebuie gasit ceva", in speta Adrian Nastase, Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu. Chiar daca nu stie ce avere are, Dan Ioan Popescu se considera "un om cu o situatie materiala buna pentru Romania", iar la nevoie poate sa faca si un credit.

La finalul conferintei de presa, Dan Ioan Popescu nu s-a lasat pana nu si-a atins "scopul" pentru care venise la partid - partida de ping-pong. Cum nici unul dintre jurnalisti nu a vrut sa-i fie adversar, liderul PSD Bucuresti s-a consolat cu purtatorul de cuvant al fililalei PSD Bucuresti, Ovidiu Petrovici, ca partener.

intrebat daca aceasta invitatie face parte din noua strategie de imagine a partidului, Dan Ioan Popescu a negat, sustinand ca este vorba doar de dorinta unui fost sportiv de performanta de a-si mentine greutatea la 110 kilograme.