Theodor Atanasiu se afla in toiul unui scandal din cauza unor afirmatii aparute sub numele sau intr-un comunicat al PNL transmis joi dimineata. Comunicatul reproducea declaratiile pe care ministrul Apararii, Theodor Atanasiu, le-ar fi facut cu o zi inainte la Scoala de Vara a Tinerilor Liberali de la Mamaia.

Ministrul Apararii a mai spus ca, pentru prima data, Romania va avea un comportament proactiv in ceea ce priveste terorismul, cea mai mare amenintare pentru intreaga lume, inclusiv pentru tara noastra. "De aceea, ne vom implica, in continuare, oriunde sunt conflicte generate de catre terorism", a atras atentia Theodor Atanasiu. El a dat exemplul prezentei romanesti in Bosnia...

Tot in aceasta categorie intra si situatia din Transnistria, a subliniat ministrul Apararii", se arata in primul comunicat semnat Biroul de presa al PNL. Dupa un timp insa, Biroul de presa al PNL a emis un nou comunicat in care redactiile erau rugate sa ignore ultimele doua paragrafe.

Cu toate acestea, un ziar central a publicat afirmatiile cu pricina provocand atat un scandal in PNL, cat si reactia PSD, precum si precizari din partea ministrului Apararii.

Astfel, Biroul de presa al PNL a emis ieri un nou comunicat in care precizeaza ca isi asuma erorile din primul comunicat, emis pe data de 25 august, si a anuntat ca angajatul care se face vinovat de aceste erori a fost concediat. Biroul de Presa al MApN a transmis, la randul sau, un comunicat in care precizeaza ca Atanasiu "nu isi asuma afirmatiile care i-au fost atribuite".

Totusi, Biroul de presa al PSD a reactionat ieri cu un comunicat in care cere premierului Calin Popescu Tariceanu demisia ministrului Apararii, Theodor Atanasiu, ca urmare a declaratiilor referitoare la Transnistria. Si presedintele Traian Basescu a comentat recent situatia din Transnistria.

De altfel purtatorul de cuvant al sefului statului roman, Adriana Saftoiu, a anuntat ieri ca presedintii Romaniei si Republicii Moldova vor avea, in septembrie, o intalnire. La randul sau MAE Mihai Razvan Ungureanu a declarat ieri ca relatia cu Republica Moldova repre-zinta o prioritate a politicii externe a Romaniei.