Peste 8000 de oameni au cantat si au dansat impreuna cu trupele invitate la editia a doua a FanFest 2005. Pe langa muzica, FanFest a propus participantilor seminarii si prezentari pe tema dezvoltarii durabile a regiunii, culminand cu lansarea proiectului turistic "Drumul

aurului" si a filmului documentar al regizorului Tibor Kocisc, "Noul El Dorado".

Sute de turisti au aleas sa faca turul Rosiei Montana insotiti de ghizi locali, bucurandu-se de piesajul natural si cultural al zonei pe o vreme insorita. Fan-jumpingul, graffiti live si cortul de "chillout" au incantat participantii veniti special pentru atmosfera underground.

FanFest a reunit artisti, invitati si trupe care impreuna au transmis mesajul "Salvati Rosia Montana!".

"Campania Salvati Rosia Montana merge mai departe: avem din ce in ce mai multe succese in justitie, de credibilitatea campaniei nu se mai indoieste nimeni si am inceput efectiv planul de dezvoltare durabila in Rosia Montana.

In acest context FanFest face cunoscut mesajul campaniei si ofera publicului care sprijina cauza oportunitatea de a veni la Rosia Montana, de a o strabate la pas, de a-i cunoaste adevaratele bogatii si nu in ultimul rand de a aculta muzica in mijlocul naturii", declara Eugen David, presedintele asociatiei Alburnus Maior.

Centrul de Presa FanFest

contact@rosiamontana.ro

www.fanfest.ro