Panica de proportii in randul liderilor Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut! Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti (DIICOT Bucuresti) i-a pus oficial sub invinuire pe liderii acestei miscari, sub acuzatia de trafic de persoane si alte infractiuni prevazute de Legea 678/2001, privind prevenirea si combaterea

traficului de persoane, si de Legea 39/2003, privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate.

In dosarul nr. 6D/P/2004, al DIICOT Bucuresti, care reprezinta o parte disjunsa anul trecut din amplul dosar contra sectei MISA, s-a inceput in urma cu trei luni urmarirea penala, in lipsa, impotriva "guru"-lui Gregorian Bivolaru (aflat in arestul Politiei din Malmo - Suedia) si a altor 18 capi ai Miscarii.

Persoanele puse sub invinuire sunt in fapt "locotenenetii" lui Bivolaru: Nicolae Catrina (presedintele MISA), Claudiu Trandafir (vicepresedinte MISA), Daniela Mihaela Dae, Lacramioara Visterneanu, Claudiu Petre, Petre Ciuciulete, Camelia Luminita Chisca, Eusebie Ovidiu Buruiana, Iuliana Radu, Costica Cojocaru, Dan Bozaru, Carmen Enache, Camelia Rosu, Viorel Rosu, Marius Necula, Angela Mayer,

Ewald Cosmin Cozorici si Remus Dumitru Lomos.

Surse din procuratura suedeza ne-au comunicat ca in acest dosar, lui Gregorian Bivolaru i s-au adus recent la cunostiinta invinuirile de catre un procuror local, dintr-o comisie rogatorie alcatuita la cererea anchetatorilor romani.

Asistat de avocatul sau, Gregorian Bivolaru a facut "mofturi" atunci cand i s-au prezentat oficial noile acuzatii si a refuzat sa semneze de luare la cunostinta, mentionand ca pentru el acuzele nu au nici o valoare. Procurorul suedez a intocmit un proces-verbal in care s-a mentionat refuzul acuzatului.

In acest dosar, afirma surse avizate, se va proceda in scurt timp la prezentarea materialului de urmarire penala si la emiterea unui rechizitoriu care, daca va fi confirmat de instantele de judecata, va duce la condamnarea liderilor MISA, care risca pana la 15 ani de inchisoare, pentru construirea si exploatarea unei retele de adepti, in scopuri financiar-materiale.

Articolul 12 din Legea 678/2001 - cheia de bolta a acuzarii - prevede: "Constituie infractiunea de trafic de persoane recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea sau primirea unei persoane, prin amenintare, violenta sau prin alte forme de constrangere, prin rapire, frauda ori inselaciune, abuz de autoritate sau profitand de imposibilitatea acelei persoane de a se apara sau de a-si exprima

vointa, ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase pentru obtinerea consimtamantului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, in scopul exploatarii acestei persoane, si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Traficul de persoane, savarsit in urmatoarele imprejurari: a) de doua sau de mai multe persoane impreuna; b) s-a cauzat victimei o vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

(3) Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi".

Procurorii DIICOT au adunat probe grele pentru inculpare, in urma plangerilor mai multor parti civile - fosti membri ai MISA - care au fost recrutate de "locotenenti" ai sectei si apoi cazate in imobile (denumite "ashramuri" prin ordine ale lui Bivolaru) pentru a fi indoctrinate si puse sa munceasca si sa cotizeze bani si bunuri in folosul "maestrilor yoga".

Opt parti civile din dosar, care se declara victime ale liderilor sectei, cer daune materiale si morale in suma de 5.100.000 euro, 250.000 dolari si 7.000.000.000 lei vechi.

In esenta, invinuirile aduse fondatorilor sectei, vorbesc de construirea unui grup infractional piramidal, bine organizat din punct de vedere al ordinelor transmise, care, in intervalul anilor 2001 - 2004, speculand influenta dobandita asupra adeptilor de rand din MISA, i-au pus la munca neretribuita, i-au pedepsit in diverse moduri si le-au solicitat bani si bunuri in scopul realizarii unor

importante foloase materiale si banesti.

"Victimele", in general tineri debusolati, erau izolate de mediul lor social si cazate prin ordine transmise in scris, pe biletele, de catre Bivolaru, la anumite ashramuri ale sectei, unde erau puse la munca neretribuita (activitati de tipografie, constructii, video-chat-uri erotice, traduceri, brutarie, bucatarie, munca campului etc.).

Adeptii exploatati in acest mod sunt numiti "karma-yoghini". Beneficiile materiale au fost obtinute si prin sanctiunile pecuniare ce se administrau adeptilor de catre lideri, atunci cand acestora dintai li se reprosa ca n-au fost "cuminti" sau suficient de "harnici".

Anchetatorii au identificat un numar impresionant de imobile, terenuri si masini, inregistrate pe numele "locotenentilor" lui Bivolaru, in legatura cu care se vor continua separat cercetarile, deoarece exista indicii privind dobandirea unora dintre acestea pe cai ilicite, respectiv din "donatiile" adeptilor exploatati, intrucat din veniturile declarate ale proprietarilor din acte nu s-ar

acoperi valoarea de piata a respectivelor imobile.

Definirea activitatilor de grup, mai sus-amintite are la baza prevederile art.

2 din Legea 39/2003, potrivit carora "grupul infractional organizat" este: "grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, care exista pentru o perioada si actioneaza in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material".

Pentru acoperirea prejudiciului solicitat de victimele sectei, prin ordonante ale procurorilor s-a dispus sechestru asigurator asupra unor imobile si bunuri ale MISA si ale "Fundatiei de Terapii Naturiste si Yoga TARA", dupa cum urmeaza:

- Gregorian Bivolaru - 2 apartamente in Bucuresti, detinute in co-proprietate cu presedintele si vicepresedintele MISA;

- Camelia Chisca - 11 apartamente si case;

- Marius Necula - o casa in Bucuresti;

- Claudiu Trandafir - 13 case si apartamente in Bucuresti, judetele Ilfov si Brasov;

- Nicolae Catrina - 10 case in Bucuresti, Petrosani si judetul Constanta;

- Petre Rosu - 5 case si apartamente in Bucuresti;

- Camelia Rosu - 2 apartamente in Bucuresti;

- Lacramioara Visterneanu - 6 apartamente in Bucuresti;

- Petre Ciuciulete - 6 case si apartamente in Bucuresti si Craiova;

- Ovidiu Buruiana - un apartament in Bucuresti;

- Iuliana Radu - un apartament in Bucuresti;

- MISA - 5 apartamente in Bucuresti si un teren de 2.450 m.p. in com. Ilieni - jud. Covasna;

- Fundatia de Terapie Naturista si Yoga TARA - 6 case in Bucuresti, Brasov, Satu-Mare si jud. Mehedinti;

S-a mai instituit sechestru si pe 22 de autovehicule de diferite marci ale liderilor MISA.

La dosarul DIICOT exista si o plangere penala, depusa la finele lunii mai 2005 de catre Federatia Comunitatii Evreiesti din Romania - Centru pentru Studiul Istoriei Evreilor, care a sesizat faptul ca Gregorian Bivolaru, Camelia Rosu, Petre Viorel Rosu si Ovidiu Buruiana au publicat si raspandit patru carti "care contin incitari la ura rasiala, etnica si religioasa", "elemente de cras

antisemitism", in care "se neaga existenta Holocaustului poporului evreu". In urma sesizarii din oficiu a procurorilor, s-a inceput urmarirea penala a celor patru, pe motiv ca autorii acestor lucrari ar fi promovat o ideologie rasista pe care au propagat-o adeptilor MISA atat prin publicatiile reclamate, cat si oral, cu ocazia sedintelor de "yoga".

Lui Gregorian Bivolaru i se imputa de catre Centru pentru Studiul Istoriei Evreilor lucrarile "Dezvaluiri cutremuratoare despre modul in care francmasoneria incearca sa distruga Romania" si "Francmasoneria - Misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare"; sotilor Camelia si Viorel Rosu li se imputa cartea "SIDA si francmasoneria", iar lui Ovidiu Buruiana cartea

"Romania in fata unui alt Israel", in care acesta din urma afirma: "Holocaust? Nici un om nu a fost gazat la Auschwitz sau in alta parte, gazul fiind folosit doar pentru dezinfectat si deodorant pentru haine".

Dosarul de crima organizata al capilor MISA se afla intr-o faza foarte avansata.

Daca liderii MISA vor fi trimisi in judecata, iar instanta ii va gasi vinovati, este foarte probabil sa asistam la prima "decapitare" a unei secte din Romania, intrucat pedepsele prevazute pentru fapte de crima organizata merg pana la 15 ani de inchisoare, iar daca se dovedeste ca in urma lor s-a determinat sinuciderea cuiva, se poate ajunge pana la 25 de ani de inchisoare.

In prezent, mentorul MISA, Gregorian Bivolaru se afla arestat in Suedia in asteptarea recursului pe care acesta l-a declarat impotriva refuzului autoritatilor suedeze de a-i acorda azilul politic solicitat. Este foarte probabil ca in cateva luni formalitatile de extradare ale lui "guru" sa fie finalizate, iar fugarul sa fie adus in tara pentru a fi judecat de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr.

720/P/2003 al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti in care, alaturi de alte persoane a fost inculpat pentru infractiunile de trafic de minori, coruptie sexuala, act sexual cu un minor, perversiuni sexuale si incalcarea regimului frontierei de stat. Ieri, la Costinesti, pe plaja cunoscuta sub denumirea "Golful francezului", peste 2.

000 de adepti MISA au organizat "Marea spirala", pentru a comunica prin "energii subtile" cu "guru" Bivolaru, aflat dupa gratii, si a-i transmite energie pozitiva care sa-l ajute sa treaca peste dificultatile anchetelor.

In prezent, starea de spirit a membrilor MISA este "joasa" din cauza acestei anchete penale, iar de cateva luni, unii dintre "locotenentii" vizati nu au mai fost vazuti pe la cursuri, despre ei vehiculandu-se informatia ca ar fi plecat din tara.