Chiar daca acest lucru parea incredibil in urma cu cativa ani, militari americani actioneaza sub comanda romaneasca. Este vorba despre soldati din "U.S. Dragon" care opereaza in Afganistan in subordinea "Scorpionilor Rosii".

"Din cate cunosc, este prima data cand o structura militara americana este subordonata unei alte structuri militare din NATO, care nu este tocmai intamplator din Armata Romaniei. Sunt uimit de numarul de misiuni la care a putut participa acest tanar batalion romanesc, Scorpionii Rosii",

a spus generalul american B.B.Bell, comandantul Fortelor Terestre Aliate din Europa, care s-a intalnit, la finele saptamanii trecute, cu comanda Batalionului 26 Infanterie.

Militarii nostri participa la sprijinirea desfasurarii procesului electoral in Afganistan.

Intalnirea a avut loc in Camp Phoenix, din apropierea capitalei Kabul, acolo unde sunt dislocati militarii companiei americane "U.S. Dragon".

"Nu este nici o problema pentru noi ca aceasta companie se afla sub comanda unui batalion romanesc, pentru ca Romania este o tara membra NATO, iar romanii sunt partenerii nostri.

Eu am participat la un exercitiu in Romania, ROMEX 05, unde militarii din acelasi batalion s-au instruit alaturi de americani", a adaugat generalul Bell, care s-a fotografiat cu "Scorpionii Rosii" si cu drapelul acestora, oferit in dar oficialului american.