Un nou vierme de IM, care se raspandeste prin MSN Messenger, isi atrage victimele postand mesaje in limba acestora, au anuntat expertii in securitate informatica.

Viermele, numit Kelvir.HI, afiseaza mesajul intr-o anumita limba, in functie de setarile sistemului compromis, spune David Jaros, director of product marketing la compania de securitate informatica Akonix Systems. Viermele poate trimite mesaje in engleza, olandeza, franceza, germana, greaca, italiana, portugheza, suedeza, spaniola si turca.

"Viermele verifica setarile sistemului. Este pentru prima oara cand vedem un vierme care verifica setarile sistemului pentru a trimite un mesaj specific", spune Jaros.

In cazul unui sistem cu setarile in limba engleza, viermele trimite mesajul "haha i found your picture!". Mesajul este trimis tuturor contactelor de pe lista utilizatorului si include un link care, atunci cand este accesat, duce la descarcarea unui software malitios care instaleaza un backdoor si raspandeste viermele in continuare.

Viermele este o varianta a infectiei Kelvir care a aparut in luna februarie. Pana in prezent, au fost depistate 103 variante ale Kelvir, conform companiei de securitate informatica Akonix.

Viermele se raspandeste prin serviciul IM al Microsoft MSN Messenger si afecteaza sistemele Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003 si Windows XP, conform Symantec.