Cadrele medicale care vor refuza sa trateze bolnavii de SIDA si-ar putea pierde dreptul de practica medicala, conform unei propuneri legislative intocmite de deputatul Ionica Popescu. Sanctiunea ar urma sa fie aplicata in cazul in care bolnavul a decedat din cauza ca nu a primit asistenta medicala.

"Am avut mai multe sesizari din partea reprezentantilor Asociatiei in care erau semnalate cazuri de medici stomatologi care au refuzat tratamentul bolnavilor de SIDA, dar si cazuri de gravide infectate aflate in aceeasi situatie", a declarat Popescu.

Prevederea respectiva ar urma sa fie inclusa in Legea 584/2002, referitoare la prevenirea raspandirii maladiei SIDA si de protectie a persoanelor care sufera de aceasta boala.

In plus, deputatul Ionica Popescu sustine ca printre propunerile de modificare a Legii 584 se vor mai regasi si unele care acorda facilitati medicilor care au in ingrijire pacienti bolnavi de SIDA. Astfel, acestia vor putea beneficia de facilitati la achizitionarea de echipamente medicale de sterilizare sau de acordarea unor puncte in plus.