In ciuda framantarilor politice, Alianta PNL-PD nu a pierdut increderea electoratului. Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de CURS, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, Alianta Dreptate si Adevar ar primi 46% din voturile alegatorilor, in timp ce Partidului Social Democrat i-ar reveni doar 29% din voturile electoratului.

Cifrele nu se mai schimba cand vine vorba de celelalte partide. PRM se mentine la 10%, la fel si UDMR, care, in cazul in care s-ar organiza alegeri duminica viitoare, ar castiga 6 procente. Partidul Conservator ar primi tot 3% din sufragii, la fel cat ar fi primit si daca alegerile ar fi avut loc in iulie.

Partidul Noua Generatie primeste un procent in plus fata de sondajul precedent, ajungind la 2%. Numarul persoanelor nehotarate ramane insa acelasi: 43%.

Sondajul de opinie fulger realizat de CURS este reprezentativ la nivel national si a fost facut la comanda publicatiei Saptamana Financiara, in perioada 24-25 august 2005. Esantionul a fost de 1003 subiecti si are o marja de eroare de 3%.