Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) a revocat , luni seara, Comitetul Director al Institutiei, conform unor surse din interiorul radioului public.

Unul dintre viitorii sefi va fi doamna Rodica Madosa, cunoscuta realizatoare de emisiuni la radioul public si care, potrivit unor surse bine informate din interiorul institutiei, va conduce Departamentul Stiri.

Dupa 32 de ani de activitate la radioul public, Rodica Madosa fusese pensionata inainte de termenul legal in timpul sefiei lui Dragos Seuleanu care a decis sa-i desfaca contractul de munca, in august 2003, cu doar o luna inainte de termenul legal de pensionare, fapt ce a starnit atunci un amplu scandal in presa.

Comitetul Director demis al SRR a fost deja inlocuit cu un Comitet Director interimar, care va functiona pana la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor respective, potrivit legii.

Si-au pierdut functiile directorul general adjunct la departamentul de Productie Editoriala si Strategie, Emilian Blinda, directorul general adjunct la departamentul Tehnic, Mihai Ilie, directorul general adjunct la departamentul Radio Romania International, Doru Vasile Ionescu si Constantin Puscas care era director general adjunct la departamentul Economic.

In locul lor au fost numiti directori interimari: Mihaela Dobos (director la Radio Romania Muzical), Florin Brusten (directorul departamentului studiourilor teritoriale si regionale), Doru Vasile Ionescu (director la Radio Romania International), Constantin Puscas (director al departamentului economic) si Costin Trif (sef de serviciu tehnic la Radio Romania International).

Presedintele-director general al SRR, Maria Toghina avertizase, in urma cu doua saptamani, ca are in vedere o noua organigrama a institutiei care presupune reducerea numarului de sefi. Aceasta nu vizeaza restructurari de personal ci o reasezare a posturilor, astfel incat productia de baza a institutiei, emisiunile sa nu fie afectate.

Societatea Romana de Radiodifuziune are datorii de peste 500 miliarde lei vechi, dintre care peste 300 miliarde lei urmeaza sa fie platiti intr-o perioada de pana la un an.

Aceste date sunt cuprinse intr-un raport privind situatia financiara a institutiei la data de 30.06.2005, care este publicat pe site-ul srr.

Restul datoriilor, de aproximativ 200 miliarde lei vechi, trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an.