Solistul trupei Guns N'Roses, Axl Rose, a fost dat in judecata de doi membri ai formatiei, Saul Hudson si Michael McKaga, pentru ca ar fi primit mai multi bani decat ei din drepturile de autor, transmite BBC News Online.

Saul Hudson si Michael McKaga, cunoscuti si ca Slash si, respectiv, Duff, l-au acuzat pe colegul de trupa Axl Rose, pentru ca acesta nu vrea sa recunoasca meritele fostilor membri ai formatiei la constructia numelui Guns N'Roses.

Avocatul lui Rose sustine ca solistul nu a facut decat sa-si ceara drepturile, iar o eroare administrativa a generat castigul mai mare al cantaretului, comparativ cu cel al celorlalti doi membri ai formatiei. Hudson si McKagan, care acum fac parte din formatia Velvet Revolver, sustin ca Rose ar fi primit 500.000 de dolari mai mult, din partea care le revenea lor anual.

Ei sustin ca solistul i-a angajat pe cei de la Societatea Americana a Compozitorilor sa trimita toate veniturile revenite in urma dreptului de autor numai companiei lui, in detrimentul celorlalti membri ai formatiei. Dar avocatul lui Rose sustine ca atunci cand a fost platit mai mult decat era cazul, solistul a returnat banii.

In alt proces, intentat anul trecut, Hudson si McKagan l-au acuzat pe Rose ca isi proclama in mod gresit drepturile asupra bunurilor formatiei si ca astfel nu le permite sa vanda sub licenta producatorilor de filme inregistrarile formatiei. Procesul nu s-a incheiat. Axl Rose este singurul membru al trupei care are dreptul sa foloseasca in continuare numele de Guns N'Roses.