Vedetele au fost "prea vedete", cazarea a creat probleme, iar favoritismele au nemultumit concurentii. Acestea au fost doar o parte dintre problemele intampinate la Festivalul Mamaia.

Ionut Ungureanu si Provincialii au castigat premiul I la Sectiunea Interpretare a Festivalului, dar si trofeul Mamaia, o masina Skoda Octavia. Unele voci sustin ca solistul a fost prea bun ca sa nu poata fi luat in calcul. Si ca, in cazul in care juriul l-ar fi exclus sau clasat pe un loc inferior, ar fi izbucnit scandalul.

DUBLA CASTIGATOARE

Chiar daca nu s-a numarat printre preferatii publicului, Nicoleta Floroni a fost castigatoarea locului II la Interpretare. Lucru care i-a deranjat pe cativa dintre concurenti. Si asta pentru ca, au spus ei, nu este prima oara cand Nicoleta castiga un loc important in cadrul unui concurs de interpretare cu aceeasi piesa, compusa de Serban Georgescu, membru in ambele comisii de jurizare.

DEJA EXPERTA!

Dupa ce a vazut ca a luat premiul II, Nicoleta a urcat pe scena si, ca o diva, a inceput sa le dea indicatii instrumentistilor care o acompaniau, membrii orchestrei Radio - difuziunii.

VEDETA!

Luminita Anghel s-a suparat foarte tare pe dirijorul Ionel Tudor pentru ca acesta i-a atras atentia ca nu cunoste doua dintre piesele pe care trebuia sa le cante in recital. Cateva minute mai tarziu, Luminita se plangea apropiatilor ca de fapt vina ar apartine celor din orchestra : "Daca vor vedete, sa se comporte ca atare. Sa invete melodiile".

CAZARE REFUZATA

Cativa dintre concurenti si unele vedete, Luminita Anghel si Marcel Pavel , au ales sa se cazeze in alte hoteluri decat sa stea in camerele rezervate de organizatori. Si asta pentru ca nu au fost conditii pe gustul lor. In plus, s-au plans si de calitatea indoielnica a bucatelor servite.

CREATIE SAU COPIE?

Trupa Acord Final a participat la Sectiunea Creatie cu piesa "Asa cum imi placi". Compozitor "Acord Final". Si nu ar fi fost nici o problema daca, in timp ce artistii cantau pe scena, in public se fredona refrenul variantei originale a piesei. Adica "How will I know", cantata de Jessica Folcker .