Incepand din 4 septembrie, Televiziunea Romana va avea pe toate cele patru canale ale sale cea de-a VII-a editie a Festivalului George Enescu. Fiind unul dintre principalii coproducatori ai evenimentului, TVR va "fi cu ochii" pe cel mai important eveniment muzical si cultural al anului, desfasurat in contextul celebrarii in 2005 a "Anului George Enescu".

Debutand in 1958 ca semn al aprecierii creatiei enesciene, pentru a omagia viata si lucrarile marelui compozitor roman, Festivalul si Concursul International George Enescu a reunit de-a lungul anilor nume celebre precum Yehudi Menuhin, David Oistrach sau Sviatoslav Richter.

Anul acesta programul Festivalului cuprinde atat lucrari enesciene, cat si prezentarea in premiera a unor concerte din Bach, Beethoven sau Brahms. Deschiderea Festivalului va fi transmisa in direct pe TVR 1, duminica, 4 septembrie, la Sala Palatului, de la ora 19,30.

Tot pe TVR 1 iubitorii artei vor avea ocazia sa urmareasca o serie de spectacole de marca, precum balet cu Boris Eifman, Nigel Kenedy and the Kroke Jazz Project sau London Simphony. De asemenea, TVR 1 va difuza si inchiderea festivalului, luni, 20 septembrie, in transmisiune directa de la Sala Palatului. TVR 2 si TVR International va transmite o serie de concerte sustinute la Sala Palatului.

Principalul "motor" de difuzare va fi insa TVR Cultural, care va acorda evenimentului, zilnic, un spatiu generos de mai multe ore.