Trei spectacole s-au mutat din sala Operei pe scena din Parcul Rozelor in Timisoara, la sfirsitul saptaminii trecute, pentru mii de spectatori de toate virstele.

Opera Romana din Timisoara, Primaria si Casa de Cultura ale municipiului au dat publicului trei spectacole cu intrare libera, cite unul pe seara: „My Fair Lady“, „Traviata“ si „Liliacul“. Scena din Parcul Rozelor a adunat peste 8.000 de spectatori in cele trei seri. „A fost foarte multa lume. Nu ma asteptam“, a marturisit soprana Mariana Colpos de la Opera Romana din Bucuresti.

Dintre cei „ai casei“, baritonul Dan Pataca era la fel de suprins de participarea timisorenilor: „N-am crezut ca va veni atita lume. Publicul a reactionat foarte bine, a aplaudat mereu, dupa momentele importante“.

Spectacole vechi, experienta inedita

Ideea spectacolelor in aer liber este a directorului Operei din Timisoara, Corneliu Murgu. El marturisea ca asteapta ca evenimentul, primul de acest gen, sa fie si criticat. Artistii au recunoscut ca nu au mai participat la asa ceva la noi in tara. „My Fair Lady“, „Traviata“ si „Liliacul“, de trei ani in stagiune, aduna nume din intreaga tara si chiar din strainatate.

Regia pentru „Traviata“ ii apartine bulgarului Ognian Draganoff. Se pare ca a meritat, dupa ce „Liliacul“ a adunat peste 3.000 de spectatori in fata scenei din parc. La aceasta stagiune, conducerea Operei timisorene asteapta un public mai numeros si in sala de spectacol.