Un eventual succes al echipei nationale in partida de sambata de la Constanta ne mai poate pastra teoretic in cursa calificarii, cu conditia ca elevii lui Piturca sa treaca de cehi la cel putin doua goluri diferenta.

Creditata inca de la inceputul actualei campanii de calificare cu sansa a treia, nationala Romaniei nu a dat peste cap calculele hartiei, aflandu-se acum practic in afara luptei pentru locurile care asigura biletele la CM 2006. Partida de sambata, cu Cehia, programata la ora 21:00, reprezinta ultimul tren pe care Mutu & Co.

l-ar mai putea prinde, doar daca "tricolorii" vor trece de selectionata lui Karel Bruckner la cel putin doua goluri diferenta.

REALISM. Chiar daca evita sa se pronunte categoric, selectionerul Victor Piturca se gandeste deja mai mult la viitorul echipei nationale. "Daca vom reusi sa castigam la doua goluri diferenta, ramanem oarecum cu sanse la calificare. Din pacate, acest lucru nu este suficient, pentru ca mai depindem si de alte rezultate.

In orice caz, o victorie ar fi un punct de pornire pentru aceasta generatie, pentru ca de mult timp n-am mai reusit sa trecem de o selectionata de top a Europei. Nu-mi pregatesc terenul, dar Cehia este pe locul 4 in lume si are un grup de fotbalisti excelenti.

In ultimele doua saptamani, am vazut opt meciuri disputate de ei, iar atunci cand au fost invinsi a fost vorba doar de norocul adversarilor. Cehia este o formatie foarte disciplinata tactic, extrem de agresiva si cu relatii de joc aproape perfecte", a declarat ieri Piturca.

TACTICA. Selectionerul "tricolorilor" a afirmat ca stilul pe care-l va aborda in meciul cu Cehia va fi unul ofensiv: "Eu sunt adeptul acestui mod de a juca, dar, pentru a invinge Cehia, trebuie sa facem excelent ambele faze. Nu stiu daca vom juca tot 4-4-2, depinde de cum ii voi simti pe baieti la antrenamente.

Pe Pancu nu l-am mai convocat pentru ca prestatiile lui la ultimele trei meciuri ale nationalei au fost slabe. Ma ingrijoreaza si Lobont. Daca nu va incepe sa apere, voi renunta la el. In schimb, Dorinel Munteanu, care are o varsta foarte inaintata, ma obliga sa-l chem prin forma pe care o arata meci de meci".

MIRACOL

"Atata timp cat mai avem sanse, trebuie sa ni le jucam. Nici o echipa nu e invincibila, dar este adevarat ca ne trebuie un miracol pentru a mai ajunge la CM din Germania. Nu vreau sa vorbesc despre retragerea din nationala. De 15 ani vin la fiecare convocare cu aceeasi placere, si asa am sa fac si pe viitor daca se va mai apela la mine" - Dorinel Munteanu

RENASTERE

"Ma bucur ca am revenit dupa un an la echipa nationala. Voi fi mereu prezent daca va fi nevoie de mine. Ne lipseste o victorie cu o formatie mare si ar fi excelent sa incepem cu Cehia. Poate fi un moment foarte important pentru viitor, am capata multa incredere in fortele noastre. Actuala campanie de calificare pare compromisa, dar nimic nu e imposibil" - Paul Codrea

LOT

Selectionerul Victor Piturca are 22 de jucatori la dispozitie pentru meciul cu Cehia, din care insa numai 18 se vor afla inscrisi pe foaia oficiala a partidei de sambata seara. "Deocamdata nu stiu la cine voi renunta. Voi vedea la antrenamente", a declarat "Piti". Lotul este format din Lobont, Curca (portari), Contra, Badoi, Iencsi, Tamas, Chivu, Ghionea, Rat, Pascovici, Fl. Petre, T.

Balan, Cocis, Codrea, D. Munteanu, Ov. Petre, G. Coman, N. Dica, Mutu, Mazilu, Bucur si Oprita (jucatori de camp).

TINERET

Partida dintre echipele de tineret ale Romaniei si Cehiei se va disputa tot sambata, cu incepere de la ora 17:00, pe Stadionul "Petromidia" din Navodari. "Sunt impresionat de forta Cehiei. Adversarii au un gabarit impresionant, multa forta si disciplina, acestea fiind motivele pentru care n-au fost inca invinsi in meciurile din grupa", a afirmat ieri antrenorul Florin Marin.

La randul sau, dinamovistul Ianis Zicu a spus ca, in vreme ce primei reprezentative ii trebuie un miracol pentru calificare, nationala de tineret are sanse reale.

VICTOR PITURCA: "FORMA NU-L RECOMANDA PE RADOI"

Referindu-se la stelistul Mirel Radoi (foto), selectionerul a precizat ca, deocamdata, nu-l va rechema la prima reprezentativa. "Nu sunt certat cu Radoi. El doar a comis un act de indisciplina si sper sa traga invatamintele de rigoare. A gresit de doua ori, prima data cand a plecat din cantonament, iar a doua oara cand a spus ca eu i-am dat voie sa procedeze astfel.

Parerea mea este ca el a fost invatat de cineva sa spuna asta. Poate ca voi avea o discutie cu el, timpul le rezolva pe toate. Este important ca el sa-si revizuiasca atitudinea fata de fotbal si de viata. L-am aparat dupa ce a gresit cu Rosenborg, dar asta i se putea intampla oricui. Nu-l voi convoca deocamdata, pentru ca forma lui din ultimele meciuri nu-l recomanda", a afirmat tehnicianul.

Legat de faptul ca atacantul Ionel Ganea a fost lasat in afara lotului, Piturca a precizat: "El vine dupa o accidentare foarte lunga, iar eu am vrut sa-l ajut moral, sa simta ca ramane in anturajul echipei nationale".