PSD ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului, motiune care va avea ca tema discrepanta dintre agenda opiniei publice si cea a actualului executiv. Anuntul a fost facut ieri, de presedintele PSD Mircea Geoana.

Motiunea reprezinta, in fapt, contraatacul PSD fata de intentia actualei puteri de a-i schimba pe presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase.

Ieri, triumviratul din varful PSD, format din Mircea Geoana (presedinte), Adrian Nastase (presedinte executiv) si Miron Mitrea (secretar general) - a venit in bloc, in fata camerelor de luat vederi, pentru a transmite un „mesaj de unitate”.

„Este o situatie politica extraordinara, iar cuvantul de ordine la PSD este solidaritate si sprijin pentru colegii nostri, sprijin pentru niste pozitii castigate de PSD”, a declarat Mircea Geoana. El a catalogat intentia puterii de a se descotorosi de Nastase si Vacaroiu drept o „prigoana politica”, si a precizat ca PSD isi va apara oamenii.

In ceea ce priveste greva parlamentara, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a precizat ca, deocamdata, nu s-a luat vreo decizie in acest sens, dar ca greva ramane o varianta de lucru.

Mazare si Contac completeaza „tabloul napastuitilor din PSD”

Presedintele PSD a reclamat ieri si unele abuzuri ale actualei puteri indreptate impotriva unor lideri locali ai formatiunii social-democrate, ca de pilda primarul Constantei, Radu Mazare, si fostul presedinte Constantin Contac. De altfel, Contac si Mazare au venit la conferinta de presa a PSD pentru a completa tabloul napastuitilor din partid.

Constantin Contac a precizat ca-l va da in judecata pentru abuz in serviciu pe prefectul de Botosani, Cristian Constantin Roman, dupa ce a fost destituit de acesta din functia de presedinte al consiliului judetean. Primarul Constantei, Radu Mazare, a acuzat actuala putere ca, prin intermediul Parchetului, vrea cu tot dinadinsul sa-i intocmeasca dosar penal.

Mazare a anuntat ca a depus plangere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) impotriva procurorului anticoruptie care ancheteaza unele afaceri ale edilului constantean. Mazare il acuza pe acesta ca incearca sa ii intocmeasca dosar penal contactandu-i pe inamicii sai politici.