Mansardarea blocurilor este o chestiune bine venita, pentru ca rezolva renovarea fatadelor, si mai ales pentru ca poate reduce cu pana la jumatate factura la intretinere. Dupa ce i-a luat cu asalt pe clujeni, pe constanteni si pe valceni, valul mansardarilor ii cuprinde si pe bucuresteni.

Primul pas a fost facut in sectorul 6, unde primaria i-a adunat pe reprezentantii asociatiilor de proprietari si pe cei ai mai multor firme care realizeaza astfel de lucrari. Unii administratori de imobile nu prea auzisera de mansardare. Ei credeau ca aceasta inseamna infrumusetarea aspectului exterior al blocului, ba chiar crearea unor piscine si plantarea de flori pe acoperisul imobilului.

Pe langa efectele benefice pe care le-ar avea asupra cotelor de intretinere, prin scaderea nivelului cheltuielilor la energie termica, mansardarea ar spori numarul apartamentelor existente intr-un bloc, rezolvand in acest fel criza de locuinte.

Pentru a putea realiza mansardarea unui bloc, asociatia de proprietari din blocul racordat la energie termica trebuie sa obtina acceptul tuturor locatarilor. Apoi, reprezentantii acesteia pot merge la Primaria Sectorului 6 pentru a consulta un catalog al firmelor care se ocupa cu astfel de probleme si pentru o evaluare a blocului.

"Oamenii sunt dispusi sa realizeze mansardarea blocurilor, insa se sperie cand aud de efortul financiar pe care asociatia trebuie sa il faca" spune primarul sectorului 6, Cristian Poteras. De fapt, cetatenii trebuie sa faca un imprumut la banca, iar banii oricum ii recupereaza intr-un timp relativ mic, din cheltuielile mai mici la intretinere.