Ericsson a lansat versiunea de sine statatoare a platformei de comunicatii IP MX-ONE IP - un sistem complet IP-PBX pentru intreprinderile care doresc sa adopte o infrastructura convergenta IT si de comunicatii.

Sistemul Ericsson MX-ONE ofera o gama completa de servicii de telefonie la nivel de intreprindere prin retele IP, cu o capacitate maxima de 7.000 de utilizatori, pe langa caratersiticile de mobilitate integrate, printre care se numara Instant Messaging, administrarea de profiluri si directoare de corporatie - un software integrat precum Microsoft Office sau IBM Lotus Notes.

MX-ONE functioneaza cu telefoane IP, mobile, digitale si analogice, oferind intreprinderilor toate beneficiile aduse de convergenta comunicatiilor fix-mobil si voce-date.

Aplicatia de mesagerie a MX-ONE consolideaza voicemail-ul, faxul si e-mailul intr-o cutie postala unica. Sistemul de administrare bazat pe director activ, MX-ONE Manager, centralizeaza administrarea utilizatorilor si a retelei si reduce costurile asociate administrarii retelei convergente.