New Kopel, companie de leasing auto cu sediul in Israel, isi extinde serviciile de leasing pe care le ofera clientilor din Romania, informeaza site-ul israelian Globes online. New Kopel este una din primele companii care ofera servicii de leasing complete pe piata din Israel.

"Flota" actuala de vehicule detinuta de grupul israelian in Romania se ridica la aproximativ 200 de masini, in principal modele bine cunoscute ca Skoda, Renault sau Honda.

Compania are in proprietate un garaj central, situat in apropierea Bucurestilor, de unde isi ghideaza serviciile de leasing. Firma isi asigura desfasurarea activitatii din finantari obtinute de la mari banci internationale, dar si din surse proprii. Compania va incepe luna viitoare o campanie publicitara la nivelul intregii tari.

Conform specialistilor, piata de leasing auto din Romania va ajunge la o valoare de 1 miliard de euro in 2 ani si va continua sa creasca, odata cu apropierea aderarii tarii la Uniunea Europeana. Piata de leasing auto a avut o crestere de 112% in 2004 fata de anul precedent.