Comitetul Executiv al PNL urma sa decida ieri seara asupra candidatului Aliantei pentru sefia Camerei Deputatilor. Actualul vicepresedinte al Camerei, Dan Radu Rusanu, era desemnat drept posibil succesor al lui Nastase, in cazul in care planurile coalitiei vor avea succes si se va obtine revocarea actualului presedinte.

Mona Musca, nominalizata dinainte de alegeri pentru functia de presedinte al Camerei, nu a fost surprinsa de faptul ca Tariceanu a mai incalcat o intelegere.

"Prin nominalizarea domnului Rusanu, liberalii au renuntat la decizia luata in Alianta, in prezenta celor doi presedinti de partid, pe vremea aceea Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, decizie care prevedea la presedintia Camerei un liberal, in persoana mea, Mona Musca, iar la Senat, un democrat, in persoana lui Radu Berceanu.

Inteleg ca PD isi mentine pozitia de atunci, iar liberalii au renuntat la decizia luata de conducerea Aliantei. (...)", a declarat Mona Musca, pentru "Curentul".

Fostul vicepresedinte al PNL a mai precizat ca liberalii isi asuma astfel si "responsabilitatea" numirii lui Dan Radu Rusanu - o persoana destul de controversata, la sefia Camerei: "Intotdeauna deciziile se iau de conducerea partidului si este si o mare responsabilitate in deciziile care se iau. (...)".

O decizie finala va fi luata de liberali abia dupa intoarcerea presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, din concediu.

Mona Musca: "Liberalii au renuntat la decizia luata de conducerea Aliantei"

Rep: Veti continua sa colaborati cu colegii din PNL, asa cum ati spus cand ati plecat de la minister?

M.M. Prin nominalizarea domnului Rusanu, liberalii au renuntat la decizia luata in Alianta, in prezenta celor doi presedinti de partid, pe vremea aceea Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, decizie care prevedea la presedintia Camerei un liberal, in persoana mea, Mona Musca, iar la Senat un democrat, in persoana lui Radu Berceanu.

Inteleg ca PD isi mentine pozitia de atunci, iar liberalii au renuntat la decizia luata de conducerea Aliantei. (...)

Rep: Nu va fi o noua lovitura de imagine, negativa, pentru ca, din nou, PNL nu respecta o promisiune, o intelegere, cum a fost si cu demisia premierului, cu anticipatele?

M.M. E responsabilitatea lor, nu este responsabilitatea mea. Este pur si simplu responsabilitatea liberalilor in a lua o decizie sau alta, in legatura cu orice domeniu. Intotdeauna deciziile se iau de conducerea partidului si este si o mare responsabilitate in deciziile care se iau.

Rep: Domnul Rusanu este o personalitate destul de controversata, au aparut o serie de materiale negative in presa la adresa sa. Credeti ca este cel mai bun reprezentant al PNL-ului pentru acest post?

M.M. Eu, personal, nu vreau sa adaug nimic in plus la unele comentarii aparute in presa in legatura cu persoana domniei sale. Cel putin eu nu comentez acest lucru.

Daca dansul va fi, voi colabora foarte bine si cu dansul si cu toti cei care vor fi in conducerea Camerei Deputatilor, cu conditia ca totul sa fie in interes public si sa aiba dividende cetatenii care au votat, de pe urma activitatii noastre.