Fermierii romani vor trebui sa aleaga directia in care vor sa se dezvolte, agricultura traditionala sau agricultura la scara mare, competitiva, este de parere ministrul olandez al agriculturii, Cornelis Pieter Veerman.

Demnitarul olandez a aratat intr-o conferinta de presa sustinuta la Suceava ca fermierii romani pot opta intre agricultura la scara redusa, in forma sa originala, caz in care au alte surse de venit din agroturism, "aceasta fiind sansa in multe regiuni din Romania, cum este si in multe regiuni din Uniunea Europeana", sau poate alege agricultura la scara mare, cu mari ferme, cu productivitate

mare si competitie internationala.

"Acestea sunt cele doua extreme, dar este necesar, de asemenea, si pentru guvern sa faca alegerea intre aceste doua tipuri de politica in functie de regiune.

Este de mare importanta ca guvernul, administratiile regionale si fermierii sa identifice o modalitate de a implementa aceste doua tipuri de agricultura in viitor. Esential este ca fermierul sa faca aceasta alegere, iar guvernul sa ajute si sa faciliteze", a mai spus Veerman.