Prefectura Galati a alertat toate comitetele locale pentru situatii de urgenta din comunele riverane Prutului de pe raza judetului Galati, in conditiile in care prognozele hidrologice arata ca nivelul Prutului va creste cu 80 de centimetri peste cota de atentie, fiind iminenta revarsarea raului.

Potrivit unui comunicat de ieri al Prefecturii Galati, prognozele hidrologice arata ca, pana in 5 septembrie, nivelul raului Prut va creste progresiv, pana la cota de 580 centimetri, cu 80 centimetri peste cota de atentie, transmite corespondentul Mediafax.

Administratia Nationala Apele Romane, Sistemul de Gospodarire a Apelor Galati, a informat prefectura cu privire la iminenta revarsare a raului Prut, in judetul Galati.

De asemenea, potrivit sursei citate, debitul Prutului va inregistra o crestere semnificativa in acelasi interval, ajungand la un maximum de 480 mc/s. In conditii normale, raul Prut are, in lunile de vara, un debit cuprins intre 50 si 100 mc/s.

Conform masuratorilor, nivelul Prutului a ajuns, ieri, la cota de 461 centimetri, cu 39 centimetri sub cota de atentie, si la un debit de 219 mc/s.