Profitul obtinut la o cantitate de peste o tona de ciuperci, de pe o suprafata de 100 de metri patrati, in cinci cicluri de cultura, este de aproximativ 30.000 RON, amortizarea investitiei la fiecare recolta.

Astfel, se poate demara o investitie de amploare in cultivarea ciupercilor cu o suma minima de 18.000 RON. Din aceasta suma, 9.000 RON pot reprezenta fonduri nerambursabile prin Programul SAPARD.

Cu alte cuvinte, cei care solicita sprijin financiar prin SAPARD pot realiza o astfel de investitie cu doar 9.000 RON. Aceasta suma poate fi obtinuta apeland la Fondul de Garantare a Creditului Rural, dar si direct printr-un credit bancar garantat chiar cu investitia.

Pana in luna august 2005 productia de ciuperci de cultura a atins o cifra record de aproape 500 de tone comparativ cu numai 60 de tone raportate anul trecut.

De asemenea, pe langa ciupercile de cultura, au fost recoltate din flora spontana aproximativ 580 de tone de ciuperci.

Profitul obtinut la o cantitate de peste o tona, de pe o suprafata de 100 de metri patrati, in cinci cicluri de cultura, este de aproximativ 30.000 RON, amortizarea investitiei la fiecare recolta.