Ion Iliescu a reluat ofensiva si impotiva actualei conduceri a PSD, iar scandalul stenogramelor i-a dat ocazia ideala. La cea mai recenta reuniune a grupului senatorial al PSD, Ion Iliescu le- a amintit colegilor sai cum s-au solidarizat impotriva lui si i-a intrebat de ce nu au procedat la fel si acum.

Ion Iliescu spune ca a asteptat luni de zile ca actuala conducere a partidului sa puna in practica procesul de modernizare promis la congres, dar acest lucru nu s-a intamplat. In schimb, tot el este cel acuzat ca este batrin si comunist.

Senatorii PSD recunosc ca Ion Iliescu a criticat actuala conducere a partidului dar spun ca presedintele de onoare nu ar fi rostit cuvinte chiar atit de grele.

E putin probabil ca scandalul sa se opreasca aici, avind in vedere ca Ion Iliescu si-a programat pentru saptamana viitoare o conferinta de presa extrordinara, probabil pentru a le arata mai tinerilor sai colegi de partid cum se da replica adversarului politic.

,,La talharii ati stiut sa fiti solidari, sa ma schimbati. Dar nu ati stiut sa produceti o noua ofensiva, sa iesiti sa aparati partidul (...) Am tot asteptat ideile reformatoare, dar nu au venit.

In schimb, mi se pun tot felul de etichete, ca sunt batran si comunist, dar o sa vedem noi daca asa este '', a declarat Ion Iliescu, potrivit ziarului Cotidianul.

Colegii de partid recunosc ca fostul sef al statului a iesit din nou la atac, dar spun ca Ion Iliescu n-a folosit cuvinte chiar atat de grele. In ceea ce-l priveste, liderul PSD, Mircea Geoana, prefera sa ignore criticile care vin din partea fostului presedinte. "Nu cunosc aceste declaratii si sunt convins ca ele nu exista"

Ion Iliescu nu a putut fi contactat pentru a confirma criticile adresate conducerii PSD. Echipa fostului presedinte spune ca Ion Iliescu va spune ce are de spus martea viitoare, intr-o conferinta de presa extraordinara.