Un martor– cheie al acuzarii din dosarul in care Ion Alexandru Tiriac este judecat pentru consum de droguri a disparut fara urma. Potrivit procurorului de caz Corina Gheorghisan, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, „Simona Marin“, martor cu identitate protejata in cauza, este de negasit.

Intr-un fax trimis Tribunalului Bucuresti, care o citase pe martora in vederea audierii, „Simona Marin“ si-a schimbat locuinta, locul de munca si numarul de telefon, astfel incat, in acest moment, politistii sunt in imposibilitatea de a-i da de urma. Simona Marin e un nume fals, folosit tocmai pentru a proteja identitatea martorului.

Fata de aceasta situatie, instanta a trimis o adresa procurorului Gheorghisan, prin care magistratul este rugat sa depuna toate diligentele pentru ca „Simona Marin” sa fie adusa pentru audieri.

Femeia este printre putinii martori care au acceptat sa dea declaratii impotriva lui Ion Alexandru Tiriac in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Afirmatiile martorului se refera strict la cele doua acuzatii pentru care Tiriac jr. a fost trimis in judecata – detinere de droguri in vederea consumului propriu si tolerarea consumului intr-un spatiu accesibil publicului.

„Simona“ s-a prezentat pe data de 28 iunie 2004 in fata procurorului Nicolae Neagoe de la Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, pentru a relata „ fapte si imprejurari despre o retea de narcotraficanti si consumatori de droguri din care fac parte persoane cu nume rezonanta publica”.

In schimbul declaratiei, martorul a cerut, insa, sa-i fie protejata identitatea, existand riscul ca viata acestuia sa fie pusa in pericol.

„ In vara anului 2002, cred in luna august, am fost la discoteca Karma din Neptun impreuna cu Ion Alexandru Tiriac, Ben (patronul de la terasa Sidney din Bucuresti), fratele lui Ben, Sasa, Bogdan Albu, Raluca Sandu, Razvan Patru, George Vintila, DJ Raul, DJ Radu precum si mai multe fete.

Dupa ce am stat toata noaptea la discoteca, am plecat la Mangalia, cazandu-ne la Hotelul President. Acolo, Ion Alexandru Tiriac avea inchiriat un apartament.

Dupa putin timp, ne-am stans cu totii in apartamentul inchiriat de Ion Alexandru Tiriac si acesta a venit cu o pungulita cu cateva grame de cocaina pe care a rasturnat-o pe masuta.

Astfel, DJ Raul a portionat linii de cocaina, dupa care au prizat cocaina atat DJ Raul cat si Ion Alexandru Tiriac, Ben, Sasa, Bogdan Albu, Raluca Sandu, George Vintila si un cetatean indian. Despre indian, pot spune ca era insotit de o romanca.

Cu aceeasi ocazie s-au consumat si pastile ecstasy aduse de Ben, precum si joint-uri cu cannabis, pregatite de George Vintila. Mai stiu ca Ion Alexandru Tiriac si Raluca Sandu au fost de mai multe ori la mare, in week-end-uri, la diverse petreceri unde se consumau droguri, insa eu nu am participat la acestea.

In vara anului 2001, am fost de fata la vila unde locuia Ion Alexandru Tiriac, din cartierul Primaverii, unde s-au consumat de asemenea droguri. (...) La vila, Ion Alexandru Tiriac impreuna cu o persoana de sex masculin au consumat, prin prizare, cocaina adusa de Ion Alexandru Tiriac. (...)

Mai stiu ca Alexandru Tiriac frecventa petrecerile la vila lui Ben, de langa Sofitel. Stiu ca consumatorii de cocaina prizau cand se aflau in discoteci mergand la toaleta si aranjau liniile pentru prizat pe capacul de la WC sau pe capacul vasului de apa al WC-ului”.

Declaratia martorei, data sub juramant, nu a rezistat prea mult ca proba. In mod curios, pe data de 10 noiembrie 2004, „Simona Marin” o da la-ntors retractand toate afirmatiile.

„ Din motive obiective, revin asupra celor declarate si doresc sa fac alte precizari, intrucat nu am avut o perceptie directa asupra aspectelor care constituie obiectul prezentului dosar. Nu-mi mentin declaratia data anterior”, scrie femeia in cea de-a doua declaratie data in fata procurorilor.

Cum era de asteptat, declaratiile martorei cu identitate protejata au fost infirmate de catre cei suspectati de infractiuni la Legea privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Rand pe rand, atat George Vintila, Russu Raoul Adrian, cu nume de scena DJ Raul, cat si Ion Alexandru Tiriac au negat, cu ocazia audierilor la Parchet, orice legatura cu drogurile.