Noul procuror general al PNA, Daniel Morar, a decis redeschiderea dosarului privind afacerile familiei fostului ministru al Integrarii, Hildegard Puwak, care ar fi folosit in interes personal 150.000 de euro, in cadrul programului "Leonardo da Vinci".

Imediat dupa demisia lui Puwak din functia de ministru, Sectia I a PNA, condusa de unul din procurorii revocati din functie de ministrul Justitiei - Adrian Miclescu, a inchis dosarul, pe motiv ca faptele nu se confirma. De altfel, acesta nu este singurul dosar pe care procurorul Horia Miclescu l-a confirmat cu "NUP".

Nu mai putin de trei dosare deschise pe numele fostului director de la CFR Mihai Nicolaiciuc au primit aceeasi solutie, unul dintre ele fiind deschis de curand de Parchetul General - intrucat este vehiculat si numele fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea.

Un alt dosar controversat din vistieria Sectiei I care a ridicat suspiciuni a fost cel in care a fost cercetat si trimis in judecata asociatul fiului lui Nicolae Vacaroiu, Adrian Negru. Desi asociati la firma Best XZ, Mihai - fiul presedintelui Senatului - nu a fost nici macar audiat de procurori.

In schimb, PNA s-a grabit sa sublinieze faptul ca Mihai Vacaroiu nu are nici o legatura in aceasta cauza. Adrian Negru a obtinut o finantare ilegala PHARE pentru proiectul denumit "Club de locuri de munca Best Jobs", ce avea ca principal obiectiv reconversia profesionala. Beneficiarul banilor a fost firma Best XZ, cea care a prezentat un proiect estimat la 80.495 de euro.

Insa, dupa ce a fost aprobat, respectiva societate a primit doar 47.495 de euro din fondurile PHARE. PNA incepuse cercetarile in acest caz, ca si la Nicolaiciuc, in urma unor sesizari OLAF.