Florian Anghelescu, sotul fostei consiliere prezidentiale, Stana Anghelescu, face obiectul unei ample anchete dupa ce, marti seara, politistii bucuresteni si comisarii Garzii Financiare Centrale au descoperit aproape 80.000 de pachete de tigari cu timbre false, produse de firma omului de afaceri, in valoare de 150.000 de lei noi.

Potrivit anchetatorilor, marti dupa-amiaza, in jurul orelor 14.30, conducerea Politiei Capitalei a fost anuntata de catre Comisariatul General al Garzii Financiare ca o echipa de inspectori a fost impiedicata sa controleze o societate care apartine lui Florian Anghelescu - situata intr-un complex comercial din sectorul 1.

In scurt timp, la fata locului s-a infiintat o echipa de ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor. Comisarii Garzii Financiare s-au plans politistilor ca ar fi fost scosi afara cu forta de insusi Anghelescu.

Apoi, ajutat de sase indivizi, omul de afaceri ar fi luat din stand o cantitate uriasa de tigari din marci diferite, care aveau aplicate pe ambalaj timbre false, cu aceeasi serie, pe care le-a incarcat in doua dube.

Politistii au organizat filtre si in jurul orelor 17.15, una dintre autoutilitare, marca „Mercedes Sprinter“, a fost depistata pe soseaua Colentina. In spatele ei, la mica distanta cel de-al doilea autoturism a lui Anghelescu, un „Mercedes Vito“, incerca sa se fofileze printre masini.

Cele doua autovehicule au fost oprite si conduse direct la sediul Garzii Financiare - Sectia Bucuresti, unde autoritatile au descoperit aproape 80.000 de pachete de tigari cu timbre de marcaj falsificate. Luati la intrebari, soferii au povestit ca Anghelescu i-ar fi sunat si le-ar fi cerut sa preia cele doua dube, urmand ca destinatia sa le fie comunicata ulterior.

Florian Anghelescu a fost acuzat de evaziune fiscala, iar dosarul sau a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In acelasi timp, Judecatoria Sectorului 1, a eliberat mandate de perchezitie pentru depozitul firmei lui Anghelescu si standul din complexul comercial.

Omul de afaceri a fost citat de anchetatori si este asteptat, in cursul zilei de azi, la sediul Politiei Capitalei. Scandalul legat de acest control vine dupa ce, la sfarsitul lunii iunie, administratorii firmei lui Florian Anghelescu s-au ales cu plangere penala dupa ce un control al Fiscului la producator a demonstrat ca bugetul de stat a fost pagubit cu 650.

000 de euro, prin neplata TVA si accizelor cuvenite. Inventarierea depozitelor de la „Anghelescu Industry SRL“ a aratat lipsa din gestiune a unei cantitati de aproape 30 de tone de tutun, drept pentru care Fiscul a propus anularea autorizatiei de antrepozit fiscal si declansarea unei inspectii generale. „Este cel mai grav caz intalnit.

Este o suma mare“, declara, la momentul respectiv, Sebastian Bodu, presedintele Fiscului.

Un alt scandal recent legat de numele afaceristului, o are in centru pe sotia acestuia, Stana Anghelescu, care a demisionat de la Cotroceni dupa ce, initial, reusise sa se insurubeze in functia de consilier al presedintelui Traian Basescu.

Aceasta ar fi ramas pe functie, daca inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nu ar fi facut publice rezultatele unui control la firma sotului ei.

Stana Anghelescu lucra intr-una din structurile importante ale Administratiei Prezidentiale si anume la Cancelaria acestei institutii. Aici, ea a fost colega cu Elena Udrea, sotia afaceristului Dorin Cocos.

Acord impotriva contrabandei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Philip Morris au semnat, ieri, un acord de cooperare in vederea combaterii contrabandei, contrafacerii si comertului ilegal cu tigari in Romania. Incheiat pe o perioada de un an, intelegerea se poate prelungi cu acordul partilor si prevede ca ANAF si Philip Morris Romania isi vor acorda ajutor reciproc prin schimb de informatii specifice si expertiza.

“Combaterea cu succes a oricarei forme de contrabanda cu produse din tutun necesita o cooperare activa si permanenta intre ANAF si industria tutunului“, a declarat presedintele ANAF, Sebastian Bodu.

Philip Morris Romania face parte din grupul Philip Morris International, unul din principalii producatori de tigarete din lume cu o cota de piata de 14,5% si venituri anuale de peste 33 miliarde de dolari.