PPCD (PNTCD) a anuntat ieri ca Partidul Conservator (PC) nu a primit de la comisia de extindere a Partidului Popular European (PPE) numarul necesar de voturi pentru admiterea ca observator in cadrul formatiunii politice europene.

In plus, PPCD mai sustine ca nici PD nu a fost propus sa devina membru asociat, asa cum au declarat liderii sai, ci a fost propus doar ca observator.

Cu cateva zile in urma, PD a anuntat ca a primit recomandarea de a fi acceptat ca membru observator, iar PC a anuntat si el ca partidul sau a parcurs majoritatea etapelor, urmand ca prin vot, sa fie primit in PPE.

Gheorghe Ciuhandu, semnatarul comunicatului PPCD, a declarat ca reprezentantii PPCD au fost mandatati de Biroul National de Conducere al partidului sa ceara amanarea primirii ca membru asociat a PD si sa voteze contra oricarei afilieri a PC.

In ceea ce priveste PD, Ciuhandu a explicat ca abtinerea de la vot in cadrul comisiei s-a datorat neclaritatii doctrinare a partidului, precum si posibilitatii fuziunii cu PNL, partid de orientare politica diferita.

PPCD a votat contra PC, se mai arata in comunicat, datorita „traseului politic discutabil al acestei formatiuni politice, doctrinei confuze si suspiciunilor care planeaza asupra unor membri marcanti ai PC“.

Ciuhandu a conchis ca in urma discutiilor din comisie, s-a hotarat ca PD sa primeasca o recomandare de primire ca observator in PPE, in timp ce PC nu a intrunit numarul necesar pentru admitere ca observator.

Alti lideri ai PPCD ne-au mai declarat ca deciziile luate de comisie sunt doar niste etape intermediare, chiar daca avizul acestora este definitoriu pentru Biroul Politic European, care se va pronunta si el prin vot asupra acestei chestiuni luna viitoare.

Mihai Marinescu, vicepresedinte PPCD, ne-a declarat ca decizia finala de primire a acestor partide va fi luata la Congresul PPE, care va avea loc la anul, la Roma.

PD declara ca a primit avizul de a deveni membru observator, si nu asociat, asa cum a aparut in presa. PC a transmis printr-un comunicat ca „pana la pronuntarea unui vot politic al Biroului Politic al PPE, nu doreste sa intre in dispute pe aceasta tema cu alte partide, in special cu cele neparlamentare, dornice sa iasa pe orice cale din anonimat“.