La procesul de privatizare, ca si la orice fel de licitatie publica organizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, nu pot participa debitorii cedati ai AVAS sau fidejusorii acestora, precum si rudele si succesorii lor - se arata intr-un comunicat remis ieri de Directia Comunicare si Relatii Publice de la AVAS.

Aceasta prevedere (parte a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 23/2004, preluata si prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.

26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarilor societatilor comerciale) se aplica si fostilor proprietari ale caror bunuri au intrat in patrimoniul AVAS, ca urmare a parcurgerii unor proceduri de executare silita sau de realizare a garantiilor reale.

Incompatibilitatile mentionate sunt atat de ordin economic, prin urmarirea realizarii procesului de privatizare in conditii de performanta, cat si de ordin moral, prin inlaturarea unor categorii de persoane, care ar fi beneficiat de pe urma unei situatii economice dificile, in care s-ar afla societatea supusa privatizarii.