O colectie de obiecte de ceramica realizate de Pablo Picasso va fi scoasa la licitatie spre finalul anului, la Londra.

Mai mult de 100 de farfurii, boluri, cani, placi ornamentale si vaze realizate de artist vor fi scoase la vanzare si este de asteptat ca fiecare dintre acestea sa se vanda la un pret situat intre aproximativ 1.400 si 50.000 de euro.

Una dintre atractiile licitatiei va fi o vaza denumita Tripode, pe care Picasso a realizat-o din lut, in 1951, pictata si imbracata in sticla. Alte piese importante din cadrul licitatiei vor fi: un ulcior din lut, partial pictat si acoperit cu sticla, denumit "Femme du Barbu", si o farfurie din lut numita "Visage de Femme". Colectia va fi scoasa la licitatie la Sotheby's pe 26 octombrie.

Picasso, care s-a stins din viata in 1973, a devenit interesat de ceramica dupa ce a vazut piesele produse de atelierul de ceramica Madoura, la un targ de artizanat din sudul Fantei, in 1946.

Suzanne si Georges Ramie, care conduceau atelierul, l-au primit pe artist si l-au lasat sa lucreze acolo. In schimb, acestora li s-a dat voie sa produca serii limitate dupa opera sa.

Picasso a realizat mai mult de 600 de piese diferite, majoritatea devenind disponibile in editii limitate. El a facut si piese de ceramica pe care le-a pastrat.

Pe langa colectia de ceramica a lui Picasso, vor fi puse la vanzare si cateva lucrari ale artistului francez Jean Cocteau.