Procesul de innoire a cadrelor la SRI continua. Generalul de brigada cu o stea Victor Veliscu, din Serviciul Roman de Informatii, a fost trecut in rezerva printr-un decret semnat ieri de presedintele Traian Basescu. Decizia a fost luata la propunerea directorului SRI, Radu Timofte. Veliscu a fost consilierul lui pe probleme de logistica din martie 2001.

Anterior, el a fost angajat al lui Sorin Ovidiu Vantu si actionar la SOV Invest.

Si-a inceput colaborarea cu Sorin Ovidiu Vantu la sfarsitul anului 1994, cand acesta l-a numit director-adjunct la una dintre firmele sale.

In iulie 1995, a devenit actionar SOV Invest, el fiind cel care a incheiat primul contract de distribuire a certificatelor de investitor cu Ioana Maria Vlas, reprezentant al Societatii de Valori Mobiliare „Gelsor” SA. In septembrie 1995, si-a cesionat actiunile de la SOV Invest catre Societatea Generala de Investitii (SGI) care apartinea lui Sorin Ovidiu Vantu.

Veliscu l-a cunoscut pe Radu Timofte in timpul unui control facut de Comisia de aparare a Senatului la UM 215 a MI. Fostul consilier al lui Timofte este un securist cu state vechi.

Pana in 1990, a lucrat la Directia Securitatii Statului din Craiova, dupa care a fost transferat la Cluj, de unde a demisionat in urma unor neintelegeri cu Virgil Magureanu. A trecut si pe la celebra „doi s,un sfert”.