HVB Bank Romania si Banca Tiriac isi anunta noua structura de management

de     Capital
Joi, 1 septembrie 2005, 0:00


Tranzactia dintre Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac care va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac s-a finalizat joi. Acordul, semnat in iunie si intrat in vigoare joi, aduce cu sine schimbari in cadrul managementului celor doua banci.

Potrivit acestui acord, BA-CA detine 50% plus o actiune in Banca Tiriac, in timp ce entitatile controlate de Ion Tiriac detin 50% minus o actiune in HVB Bank Romania.

Dupa fuziune, BA-CA va continua sa detina pachetul majoritar de 50% plus o actiune si in noua banca, si va fi responsabila de coordonarea operatiunilor acesteia. Ceilalti actionari principali ai noii banci vor fi entitatile controlate de Ion Tiriac. In mod automat, actionarii minoritari ai Bancii Tiriac vor deveni actionari ai noii banci.

Cu active totale de 2,1 miliarde de Euro, o cota de piata de 7,5% si aproximativ 720000 de clienti, noua banca va ocupa pozitia a patra pe piata bancara din Romania.

Fuziunea urmeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului viitor si va trebui sa obtina aprobarea autoritatilor. De astazi a inceput procesul de integrare, cele doua banci urmand a functiona in paralel pana la finalizarea fuziunii.

Pana la finalizarea fuziunii, cele doua banci si-au anuntat schimbari de management.

Management-ul HVB Bank Romania va avea ca membri pe: Dan Pascariu, Chief Executive Officer (CEO) si responsabil de International Markets, Manuela Plapcianu, in prezent Director al Diviziei de Retail Banking, in cadrul HVB Bank Romania care va coordona operatiunile de Retail si Corporate Banking, Andreas Gschwenter, in prezent Chief Operations Officer (COO) al HVB Bank Serbia si Muntenegru care
va prelua functiile de COO si Integration Manager si Florian Kubinschi, actualul Chief Financial Officer (CFO) al Bancii Tiriac care se va alatura si el echipei manageriale a HVB Bank Romania si va prelua functia de CFO.

Wolfgang Schoiswohl, actualul coordonator al Diviziei de Corporate Banking, se va alatura echipei manageriale a Bancii Tiriac.

La Banca Tiriac echipa manageriala va fi alcatuita din: Selcuk Saldirak, Chief Executive Officer (CEO), responsabil de International Markets,Haluk Kurcer, Chief Operations Officer (COO), Catalin Parvu, responsabil de Retail si SME Business si Wolfgang Schoiswohl care vine de la HVB Bank Romania si se va alatura management-ului Bancii Tiriac preluand functia de CFO.

Schimbarile anuntate asteapta aprobarea Bancii Natioale a Romaniei (BNR) si a adunarilor generale ale actionarilor celor doua banci, urmand a intra in vigoare odata cu inregistrarea lor la Registrul Comertului.


41 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version