"Sa moara si capra vecinului" este un proverb pur romanesc, ce nu se regaseste in nici o alta limba. Nici un alt popor nu se preocupa atat de mult de ce fac ceilalti si nu se grabeste sa-i judece pentru ceea ce li se intampla.

Si-atunci cum am putea sa convingem oameni obisnuiti sa-si expuna public diferentele pentru care ceilalti ii judeca? I-ar putea motiva faptul ca ei sunt cei care, daca au curaj, pot schimba mentalitatile.

Din septembrie, revista Tabu incepe o serie de anchete inedite, in care oameni obisnuiti apar asa cum sunt, expunandu-si cu sinceritate diferentele pentru care, cel putin pentru moment, ar putea fi pusi la colt.

Inspirat de marile publicatii internationale, dosarul Tabu are acum o noua forma - este bazat pe emotie, pe real, pe sinceritate, pe marturiile unor oameni obisnuiti – si beneficieaza de participarea extraordinara a lui Cosmin Bumbut, care a realizat special pentru Tabu fotografii cu adevarat emotionante.

"Peste cativa ani, acest gen de ancheta va fi prezent in multe dintre publicatiile romanesti. Multi nu isi vor mai aduce aminte ca Tabu a fost prima revista autohtona care si-a asumat responsabilitatea de a prezenta in Romania realitatea asa cum este. Noi vom pastra insa bucuria ca am deschis un nou drum."

Catinca Roman, Redactor-sef Tabu

Cupluri atipice

Obisnuinta e obtinuta prin repetitie. Cu cat vedem sau intalnim mai des o anume situatie, cu atat creste gradul nostru de toleranta. Cuplul homosexual, cuplul in care unul dintre parteneri are un handicap locomotoriu, un cuplu bi-color sau bi-cultural, un cuplu in care ea i-ar putea fi mama sau in care ea are aproape dublul greutatii lui, sunt situatii cu care nu ne-am obisnuit inca.

Asa ca se intampla adesea sa ne uitam lung pe strada dupa astfel de cupluri.

Dosarul Tabu din septembrie prezinta tipologii de cupluri cu care romanii ar trebui sa se obisnuiasca, pentru ca sunt atipice doar din cauza ca nu au fost prezentate cu suficienta repetitie ca sa fie considerate normale.

Tabu va invita la un experiment. Cititi declaratiile de mai jos si ganditi-va la care dintre aceste persoane ati fi privit cu curiozitate intrebandu-va: dar cum de sunt impreuna?

Foto Cosmin Bumbut

"Ce educatie o fi avand si fata asta de umbla cu un negru?"

Reactia unui trecator in timp ce Cristina Dumitrescu era fotografiata alaturi de prietenul ei, Ismael Saheyl Kyalema.

"A ramas probabil placut impresionata de cat de confortabil statuse atarnata de gatul meu."

Laurentiu Dobrescu e mai inalt cu 29 de cm decit sotia sa, Simona.

"Cand a dat bacalaureatul, mi-am luat concediu."

Vali Iorga e mai in varsta cu 16 ani decit iubitul ei, Marius.

Foto Cosmin Bumbut

"Cand verisoara lui bisexuala ne-a facut o vizita, am inteles clar ca sunt lesbiana si ca nu-mi pot permite sa-mi bat joc de el."

Florentina, 37 de ani, lesbiana, mama unui baietel de 14 ani.

"Ma vedeti cat de mare sunt, iar el e doar un tar de om"

Oana are dublul greutatii prietenului ei, Claudiu.

Foto Cosmin Bumbut

"Ironia face ca abia dupa ce am ramas in scaun cu rotile sa traiesc pasiunea apropierii fizice dintre doi oameni"

Mugur, paraplegic, despartit de sotie, are o frumoasa poveste de dragoste cu Gabriella, o consiliera parlamentara pe jumatate unguroaica, pe jumatate tiganca.

"Conform Dex-ului, atipic inseamna care se abate de la caracteristicile obisnuite, de la tipul comun. Isi doreste cineva sa fie un om comun? Eu, nu."

Catinca Roman

In numarul din septembrie al revistei Tabu, veti putea citi povestile din spatele acestor declaratii si veti vedea ca in interiorul cuplului, aceste persoane - "atipice”"- duc o viata care seamana foarte mult cu a fiecaruia dintre noi.

Melania Medeleanu, stirista de la Realitatea TV, zboara deasupra orasului

Foto Cosmin Gogu

Tabu din septembrie mai are o premiera. Melania Medeleanu, stirista de la Realitatea TV, zboara deasupra orasului - un inger pazitor intr-un pictorial semnat de Cosmin Gogu.

Pentru pictorialul din septembrie al revistei Tabu, Melania Meledeanu, stirista de la Realitatea TV, si-a invins propriile limite: a zburat deasupra orasului.

Foto Cosmin Gogu

N-a fost vorba de un zbor cu avionul sau cu elicopterul, ci de ceva mult mai spectaculos, atat pentru Melania, cat si pentru trecatorii din zona Universitate, locul unde a avut loc sedinta foto.

Tranformata intr-un inger zburator, Melania a fost suspendata cu coarda de alpinism pe o schela, la mai bine de 3 metri deasupra solului.

Foto Cosmin Gogu

"Dati-mi aripi si zbor", a spus Melania Medeleanu cand s-a vazut la mare inaltime peste trecatorii ce priveau curiosi la armata de oameni (alpinisti, tehnicieni, fotograf, stilisti) care roboteau in jurul vedetei.

Sedinta foto s-a intins pe parcursul a doua zile, iar Melania a fost supusa unui ritm draconic, mare parte din timp fiind nevoita sa stea suspendata cu capul in jos in pozitii care au solicitat-o foarte tare.

"Cel mai greu a fost sa conduc catre televiziune, seara cand am terminat shooting-ul, caci eram ametita", a marturist Melania cand aventura "ingerul orasului" a ajuns la final.