O parte din noii ministri ai cabinetului Tariceanu - Gheorghe Pogea, Anca Boagiu si Eugen Nicolaescu - si-au publicat, ieri, declaratiile de avere, care, la prima vedere, arata ca sunt niste oameni relativ modesti. Ministrul de stat Gheorghe Pogea detine in acte doar o singura masina: un Oltcit din 1986. Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, are o Dacie din 1988 si un Daewoo din 1999.

Totusi, la ceremonia depunerii juramantului de la Palatul Cotroceni, Pogea a venit cu un Mercedes, iar Boagiu se prezenta la sedintele conducerii PD conducand un BMW X3. Potrivit declaratiilor de avere, cel mai instarit dintre noii ministri este Gheorghe Pogea, care anul trecut a avut venituri de 144.000 de lei noi (circa 40.000 de euro).

El este posesorul unui apartament in Hunedoara si a unei case de vacanta in comuna Teliuc. Boagiu are si ea un apartament si o casa de locuit. Apartamentul este in Constanta, locul unde a copilarit, iar casa in Bucuresti. Noua titulara a portofoliului Integrarii are bijuterii de 15.000 de euro si o colectie de arta pe care o estimeaza la 20.000 de euro.

Anul trecut, singurele venituri ale Ancai Boagiu au fost obtinute din indemnizatia de parlamentar si alocatia copilului ei. Potrivit primelor cinci pagini ale declaratiilor de avere ale ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, acesta pare a fi cel mai sarac: el nu are decat un apartament de numai 40 mp. Familia Nicolaescu nu detine masina, colectii de arta, bijuterii sau conturi in banca.

Anul trecut, el si sotia sa - directoare la grupul Tofan si actionar unic la o firma - au avut venituri de circa 45.000 de euro. Brusc insa, pe ultima pagina a declaratiei de avere, sub data declaratiei, Nicolaescu scrie si o nota: "Detin contravaloarea a 50.000 USD", fara nici o alta explicatie.

Ieri, dupa-amiaza, pe site-ul Guvernului nu aparusera inca declaratiile de avere ale ministrilor de Finante si Culturii, Sebastian Vladescu, si, respectiv, Adrian Iorgulescu.