Liderul oaspetilor, Tomas Galasek, a devenit incert pentru meciul de miine contra Romaniei, decisiv pentru preliminariile CM de fotbal din 2006. Mijlocasul lui Ajax nu s-a antrenat ieri, dupa ce a fost lovit la genunchi in timpul antrenamentului de miercuri. In tot acest timp, increderea tricolorilor in victorie creste pe zi ce trece.

Pregatirea „tricolorilor“ pentru meciul din compania Cehiei a intrat in linie dreapta. Pe Mutu si compania ii mai desparte o singura zi pina la ora adevarului. Impulsionati de victoria cu 12-0 in fata divizionarei C Farul II, jucatorii nationalei au intensificat declaratiile de victorie, optimismul crescind proportional cu tensiunea dinaintea meciului.

„Nu dau pronosticuri, dar sint sigur ca vom aborda jocul increzatori in sansele noastre, in potentialul nostru, in suporteri, care sint sigur ca vor fi alaturi de noi“, a punctat Dorinel Munteanu, in timp ce capitanul Cristi Chivu simte ca se apropie ziua cea mare a fotbalului romanesc: „Meciul trebuie sa-l cistigam neaparat si daca va fi la o diferenta de doua goluri va fi cu atit mai bine.

Ne-am saturat sa tot promitem, sa ne luam angajamente. Acum trebuie s-o facem, sa iesim de pe teren cu fruntea sus“. Dupa ce miercuri au avut parte de doua antrenamente, ieri „tricolorii“ s-au pregatit doar dimineata, urmind ca astazi, de la ora 11.00, sa aiba loc antrenamentul oficial.

Oaspetii spera sa-l recupereze pe Galasek

Increderea jucatorilor romani in fortele proprii poate fi stimulata si de ultimele evenimente din tabara cehilor. Insusi capitanul oaspetilor, Tomas Galasek, a devenit incert in urma antrenamentului de miercuri. Mijlocasul lui Ajax Amsterdam, un element-cheie in jocul gindit de Karel Bruckner, resimte dureri la genunchiul sting in urma unei lovituri primite in timpul pregatirilor.

Ieri, Galasek nu s-a antrenat impreuna cu coechipierii sai, existind posibilitatea sa nu evolueze miine la malul marii. Pina in acest moment, selectionerul Cehiei nu a convocat pe nimeni in locul mijlocasului.

Tineretul poate cistiga grupa

Tot miine, de la ora 17.00, va intra pe scena si tineretul. Elevii lui Florin Marin s-au antrenat pe terenul „Metalul“ din Constanta, pentru a proteja gazonul stadionului Midia din Navodari. In contrast cu situatia seniorilor, tineretul detine sanse reale de calificare la Campionatul European din 2006, totul depinzind exclusiv de evolutiile echipei.

„Avem sanse sa cistigam grupa, mai ales ca depindem doar de rezultatele noastre. Din punct de vedere fizic, nu sint probleme insa trebuie sa mai lucram la moral pentru a-i monta mai bine pe jucatori inainte de acest meci decisiv“, a precizat selectionerul Florin Marin, preocupat totusi de faptul ca adversarii de miine sint neinvinsi in grupa. •

Armenia a scapat de Makaay

In Grupa I a preliminariilor CM 2006, miine se vor desfasura alte doua partide. Finlanda isi imbunatateste golaverajul in Andorra, in timp ce Olanda se deplaseaza in Armenia cu probleme de efectiv. Selectionerul Marco van Basten a anuntat ca atacantul Roy Makaay, accidentat la genunchiul drept, nu va evolua simbata.

Ca si cehul Galasek, atacantul echipei Bayern München s-a accidentat la un contact cu coechipierul sau Theo Lucius, la antrenament. Potrivit unui prim diagnostic, Makaay a suferit o luxatie la genunchiul drept, dar ecografia realizata nu a aratat nici o leziune. Makaay a renuntat, ieri, sa se antreneze din cauza durerilor persistente la genunchi.

El va pleca la München pentru a fi supus unor noi teste si in functie de rezultate, va reveni in Olanda pentru meciul cu Andorra, programat pe 7 septembrie.