Dan Negru se intoarce pe sticla cu un nou format de emisiune. „Ziua Judecatii” este o creatie a casei de productie italiene Endemol, responsabila si de „Ciao!, Darwin!”. Dupa doua luni de contract cu Pro TV, producatoarea Dana Mladin s-a intors si ea la Antena 1 pentru a lucra impreuna cu Negru.

Jurati prin sondaj

„Ziua Judecatii” va intra in programul Antena 1 la sfarsitul acestei luni si este o emisiune-concurs in care participantii vor fi supusi analizei unui juriu compus din peste 200 de spectatori. „Poti fi ales sau poti fi eliminat. Poti fi simpatizat sau poti fi blamat. Uneori pe nedrept. Toti ne supunem, in viata de toate zilele, Judecatii celor din jur.

Cine castiga juriul de partea lui ajunge in finala”, spune Dana Mladin.

Cu ajutorul unei aparaturi speciale primite odata cu licenta emisiei si a unui institut de sondare a opiniei publice, inainte de fiecare editie vor fi alesi 200 de jurati care vor fi prezenti in platou pentru a da verdicte. „Este o mica Romanie, pentru ca toti cei de acolo sunt alesi dupa criterii bine stabilite.

Vom vedea cum un om judeca pe altcineva la prima vedere si poate reusim, la nivel de divertisment, sa luptam cu astfel de prejudecati”, afirma prezentatorul Dan Negru. „La finalul emisiunii, participantii vor pleca altfel, fericiti sau tristi pentru toata viata”, continua acesta.

Probe si femei

Nici Mladin si nici Negru nu au vrut sa ofere detalii despre probele pe care le vor avea de trecut concurentii. Insa modul de desfasurare a emisiunilor realizate sub aceeasi licenta in alte tari prevede eliminari sub pretexte dintre cele mai diverse.

Participantii pot parasi concursul imediat dupa ce au intrat in scena, pentru ca juratilor nu le-au facut o prima impresie buna.

De asemenea, pot sa piarda pentru ca celor 200 de „alesi” nu le place locuinta pe care o vor vedea intr-un scurt reportaj. E sigur insa ca emisiunea va fi monitorizata de CNA, asa cum a fost si mare parte din celelalte productii prezentate de Dan Negru.

Fetele frumoase si sumar imbracate nu vor lipsi nici de data aceasta din format. „Asta este reteta cu care lucrez eu. Fetele nu sunt acolo sa poarte o conversatie cu domnul Plesu, nici macar cu domnul Ralu Filip, dar femeile frumoase sunt singura bogatie reala pe care o mai avem in Romania, asa ca trebuie sa le aratam la televizor”, a declarat razand Dan Negru.

Pauza la Pro TV

Dupa ce emisiunea „Ciao, Darwin!” a fost scoasa din program, Dana Mladin s-a mutat la concurenta, la Pro TV, unde, timp de doua luni, a fost producatorul unuia dintre serialele care se pregatesc pentru noul sezon: „California”.

„A fost o experienta care mi-a deschis noi perspective si, cu siguranta, intr-o zi, voi face film”, spune Mladin, care recunoaste totusi ca este mai apropiata de divertisment. „In ciuda perioadei scurte, am invatat enorm, lucrand la un proiect care cred ca va avea mare succes”, continua aceasta.

Despre intoarcerea la Dan Negru, producatoarea spune ca a lucrat intotdeauna bine cu el, dar mai ales ca este un om pe care scrie „succes”.