Conducerea trustului Ringier a anuntat ieri ca, din 1 noiembrie, postul de redactor-sef al revistei „Capital” va fi ocupat de Iulian Bortos, seful Departamentului Business. Andreea Rosca, actual sef al publicatiei, si-a motivat decizia de a parasi revista afirmand ca, „dupa 13 ani la „Capital”, cred ca era cazul sa fac o schimbare”.

Ea nu s-a decis inca ce va face din noiembrie, luna in care ii expira contractul cu revista, dar este de parere ca nu se va indeparta de zona mass-media. „Nu am luat inca o decizie, analizez proiectele. Unele sunt personale, iar altele „corporatiste””, a mai precizat Andreea Rosca.

Pana la expirarea contractului, ea va lucra impreuna cu noul sef al redactiei, pentru a asigura o tranzitie cat mai eficienta.

Iulian Bortos a declarat pentru EVZ ca revista „Capital” va trece in perioada urmatoare printr-o serie de schimbari. „Vom stabili noi titluri, noi sectiuni si vom extinde echipa editoriala”, a precizat el. Conducerea editoriala a revistei este completata de cei doi redactori-sef adjuncti, Oana Osman si Dragos Nedelcu.

Acesta din urma a afirmat ca tonul publicatiei va deveni mai agresiv, punandu-se accent puternic pe materialele de investigatie. Pentru primavara, „Capital” lucreaza la o noua serie de „Top”-uri, mai numeroase decat pana acum, printre noutati numarandu-se un clasament al angajatorilor.

De asemenea, se va acorda o atentie sporita emisiunii „Capital TV” care, din acest sezon, se muta la Realitatea TV.

Andreea Rosca este membra a echipei „Capital” din noiembrie 1992. Ea a ocupat functia de redactor-sef de la 1 octombrie 1999, preluand-o de la Ionut Popescu, cel care, dupa alegerile din 2004, a devenit ministru al Finantelor. Ea a coordonat multiple proiecte de referinta in presa romaneasca, care au crescut valoarea de piata a revistei.

Iulian Bortos, jurist, are o experienta de peste 10 ani in mass-media. Inainte de „Capital”, a lucrat la „Cotidianul” (1995-1997) si Mediafax (1997-2004).