Cu toate ca il au in arest pe principalul suspect in cazul disparitiei fetitei Andreea Mihaela Dodan, in varsta de 6 ani, din comuna constanteana Plopeni, politistii nu au reusit, nici dupa o luna, sa o gaseasca pe micuta. Se pare insa ca Jean Tistu, suspectul numarul 1 in acest caz, ar fi recunoscut ca pe 1 august micuta a fost omorata si ingropata undeva in apropierea localitatii.

Anchetatorii nu au reusit sa-l determine sa indice insa locul unde a ascuns cadavrul Andreei.

Politistii si procurorii care instrumenteaza acest caz spun ca Jean Tistu, 38 de ani, tata a opt copii, care pe 12 august a fost arestat pentru molestarea sexuala a cel putin doi dintre ei, fiind recidivist si detinut in mai multe penitenciare, stie cum sa se apere si sa discute cu anchetatorii.

Dupa ce i-au fost demontate toate alibiurile, suspectul ar fi recunoscut in final ca dupa ce a agresat-o sexual pe fetita a omorat-o si a ascuns-o. De atunci, acesta le-a dat politistilor mai multe indicii false asupra locului unde ar fi ingropat cadavrul micutei. In plus, Tistu refuza sa se supuna examenului la detectorul de minciuni.

„El stie ca, legal, nu poate fi obligat sa se supuna acestei testari”, ne-a declarat Victor Popescu, seful IPJ Constanta. Potrivit acestuia, celelalte persoane suspecte in caz, trei vecini si parintii micutei, au fost scoase din cercul banuitilor dupa ce s-au supus de bunavoie testului poligraf. „Suspectul principal nu poate fi insa acuzat de omor pana cand nu va fi gasit cadavrul”, spune Popescu.

Politistii cauta in continuare orice indiciu care sa duca la gasirea micutei. Ei spun ca pana acum a fost scotocita toata zona din sudul si estul judetului. La cautari au participat zeci de politisti, jandarmi, voluntari, persoane specializate in asemenea operatiuni.

Seful IGP intreaba zilnic de Andreea

Cazul disparitiei micutei Andreea a mobilizat toata politia romana. Dupa ce fetita a fost data in urmarire generala, orice informatie cat de mica si care ar fi putut avea legatura cu ea era adusa la cunostinta IPJ Constanta. Politia a promis chiar si o suma de bani celui care ar fi adus noutati in vederea gasirii Andreei.

Seful politiei romane, chestor Dan Fatuloiu, a spus ca este cel mai complex caz din acest an si a venit personal de mai multe ori la Plopeni. El a detasat la fata locului cinci ofiteri criminalisti pentru a-i ajuta pe colegii din Constanta. „Si acum stam la mana unui infractor notoriu care ne poarta cu vorba”, spune comisarul-sef Victor Popescu, care sustine ca vorbeste zilnic cu seful sau.

„Daca in final vom gasi trupul fetitei si ne aflam deja pe drumul cel bun, dar mai multe nu va pot spune, Jean Tistu va ramane pe viata in inchisoare”, ne-a declarat seful politiei constantene.

Fara cadavru, ucigasul scapa

„Daca ucigasul nu dezvaluie locul in care a ingropat cadavrul fetitei, este destul de greu sa-l mai gasim, insa vom face tot posibilul, pentru ca o asemenea „fiara” trebuie sa ajunga definitiv dupa gratii. In lipsa cadavrului, nu vom obtine niciodata o condamnare pentru omor.

Insa este exclus ca, dupa un timp, criminalul sa nu destainuie cuiva in detaliu crima comisa”, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, unul dintre specialistii implicati in ancheta. „Nu incape indoiala ca fetita a murit.

Potrivit unor studii facute pe astfel de cazuri, dupa o ora de la disparitia unui copil de varsta Andreei sansele de a-l gasi in viata scad la 50 la suta, iar dupa o zi, trebuie sa speri deja intr-un miracol”, a adaugat aceeasi sursa.