Tutungiul Florian Anghelescu si-a petrecut ziua de ieri in birourile de la Politia Capitalei si Parchetul Tribunalului Bucuresti. Urmarit penal pentru infractiuni la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Anghelescu a fost audiat de anchetatori, care i-au prezentat acuzatiile formulate impotriva sa.

Sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu fusese citat a doua oara, dupa ce, joi, nu se prezentase la sediul Politiei Capitalei.

Ieri, in jurul orei 11, Florian Anghelescu a sosit la Politie, unde ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor i-au aratat invinuirile ce i se aduc. Surse judiciare ne-au declarat ca Anghelescu nu a recunoscut acuzatiile, spunand ca nu vorbeste decat cu procurorii.

Asa se face ca, escortat de politisti, el a ajuns la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei, in jurul orei 13. Aici, timp de mai bine de patru ore, afaceristul a dat declaratii.

Pe scurt, Anghelescu l-a luat pe „Nu!“ in brate, sustinand ca „Eu n-am facut nimic, nu stiu nimic, eu nu sunt administrator, eu n-am facut tigarile!“ El a fost asistat de trei avocati si a parasit biroul procurorilor dupa ora 17.

Potrivit anchetatorilor, impotriva lui Anghelescu a fost luata masura interdictiei de a parasi tara, pe o perioada de 30 de zile.

Miercuri noaptea, comisari ai Garzii Financiare si politisti au capturat in depozitele lui Anghelescu din Voluntari peste 700 de mii de pachete de tigari cu timbru fals. Tot miercuri, alte o suta de mii de pachete de tigari cu banderole false au fost descoperite in dube care transportau marfa lui Anghelescu.

Tigarile fusesera incarcate din ordinul lui Florian Anghelescu, in timp ce comisarii Garzii Financiare efectuau un control la standurile sale dintr-un complex comercial bucurestean. Impiedicati sa-si faca treaba, comisarii au cerut sprijinul Politiei.

Interceptate in trafic, dubele cu tigari au fost duse la sediul Garzii Financiare Bucuresti.

Florian Anghelescu este cercetat penal pentru impiedicarea organelor de control in exercitarea atributiilor si punere in circulatie de tigari cu marcaje falsificate.

Sotia sa, fostul consilier prezidential Stana Anghelescu, a fost fortata sa demisioneze de Traian Basescu, la sfarsitul lunii iunie, dupa ce seful statului a aflat ca aceasta si-a ajutat sotul, printr-o vizita la ANAF.

Potrivit unor surse parlamentare, Stana Anghelescu fusese impreuna cu sotul ei la sediul ANAF, dupa ce firma sa a fost controlata de agentie. Controalele ANAF au descoperit la compania Anghelescu Industry o evaziune fiscala de 650 de mii de euro, fiind urmate de o sesizare penala.