Deranjat de criticile aparute in ultima vreme la adresa sa, Eugen Simion a gasit „acarul Paun“ in acad. Mihai Draganescu, pe care il trimite in fata Comisiei de Etica.

Raportul Comisiei de Etica a Academiei privind aparitia in presa a unor critici la adresa actualei conduceri a institutiei s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Prezidiului Academiei, desi cel vizat, acad. Mihai Draganescu, nu a avut anterior ocazia sa-si sustina punctele de vedere.

„Nu am mai participat la sedintele de Prezidiu din martie 2004“, spune Mihai Draganescu, seful Sectiei de Stiinta si Tehnologia Informatiei, considerind ca se intentiona suspendarea sa din aceasta functie si din Prezidiu.

Dupa solicitarea lui Draganescu, presedintele Comisiei de Onoare, Marius Peculea, a admis insa ca acesta trebuie sa fie totusi ascultat inainte de a se emite un verdict referitor la criticile aduse lui Simion.

Punctul culminant al sedintei de Prezidiu a fost insa atunci cind s-a propus ca si cei prezenti sa consimta la „legea tacerii“ pentru doua luni, pina cind „se mai asaza lucrurile“ in Academie. Draganescu a ripostat insa din nou. „Ar fi absurd sa accept acest lucru atita vreme cit eu sint cel care a pledat pentru deschidere si transparenta“, afirma Draganescu.

Unul dintre vicepresedintii Academiei, Florin Filip, sustine ca „l-a rugat pe presedinte sa-l asculte pe Mihai Draganescu si sa analizeze problemele ridicate de acesta“, insa nu poate da alte detalii intrucit „sedintele de Prezidiu au caracter inchis“.