Producatorul de preparate din carne, Aldis Calarasi va investi opt milioane de euro pentru deschiderea unei linii de productie de salamuri crud-uscate cu mucegai. Potrivit directorului general al companiei, George Naghi, noua sectie va avea o capacitate de productie de circa 5-6 tone de salamuri pe zi si va fi finalizata in 2006.

Naghi a constatat ca, in ultimii ani, clientii au inceput sa renunte la produsele ieftine, de proasta calitate, in favoarea salamurilor crud-uscate.

In prezent, unitatea prelucreaza 100 de tone de carne pe zi, are 689 de angajati si o suprafata construita de circa 20.000 de metri patrati. Cele peste 200 de sortimente de carne sunt comercializate prin cele 30 de magazine proprii, cele 36 de depozite situate in marile orase ale tarii si prin supermarketuri. Totodata, s-au realizat marci proprii cu Metro si Carrefour.

Anul trecut, Aldis producatorul de mezeluri a inregistrat o cifra de afaceri de 52 milioane euro, preconizand pentru acest an o cifra de afaceri de 63 de milioane de euro. Peste 90% din materia prima provine din import (UE, SUA, Canada si Brazilia).

Compania detine si un abator acreditat pentru export, cu linii separate de sacrificare, la o capacitate de 500 porci/zi, 150 de vaci/zi si 300 oi/zi. Aldis are solicitari pentru export, dar inca nu poate patrunde pe piata Uniunii Europene din cauza vaccinarii impotriva pestei porcine.

Compania a investit in ultimii cinci ani aproximativ 25 de milioane de euro, in prima parte a acestui an nivelul investitiilor cifrandu-se la circa trei milioane de euro, din cele opt programate pentru intreg anul 2005.

Conform estimarilor proprii, firma are o cota de piata de circa 18,7% la preparatele din carne, fiind pe primul loc in top. Principalii competitori sunt Agricola Bacau, Angst, Campofrio, Caroli si Cristim.