In timp ce Tariceanu spune ca nu se amesteca in competitia interna din PNL pentru sefia Camerei Deputatilor, Dan Radu Rusanu este favorit.

Premierul le-a explicat parlamentarilor PNL, reuniti simbata la Sinaia, ca nu are nimic impotriva candidaturii Monei Musca la presedintia Camerei Deputatilor. Tariceanu a raspuns astfel indoielilor exprimate public de aceasta. Surse liberale spun insa ca fostul ministru al Culturii nu s-a aratat convins.

De altfel, sustin sursele de mai sus, exista un calcul politic la rece, care il face pe presedintele liberal sa il prefere Monei Musca pe Dan Radu Rusanu.

Tariceanu nu doreste concurenta

Acesta nu este legat de recenta demisie a Monei Musca din guvern si nici de criticile fata de conduita sovaielnica a premierului in problema demisiei. Retinerile lui Tariceanu tin mai mult de dorinta de a nu permite aparitia in partid a altor lideri puternici.

Or, spre deosebire de Mona Musca, Rusanu nu este un lider de prim-plan, iar numirea sa intr-o functie de vizibilitate nu i-ar asigura un capital politic de natura sa ameninte pozitia premierului in PNL.

Ca reactie la aceasta linie de gindire a premierului, in partid a aparut o grupare dornica sa contracareze tendinta de a pune in functii numai persoane agreate de premier. Aceasta grupare incearca sa obtina pentru Crin Antonescu functia de lider al grupului PNL de la Camera, desi Tariceanu l-ar prefera pe Titu Gheorghiof.

Cine este Rusanu

Mai putin popular in partid, actualul vicepresedinte al Camerei are sustinerea unei parti a grupului parlamentar, care il considera un bun birocrat. Rusanu, care este si vicepresedinte PNL, a reusit sa se plaseze si sa se mentina in grupul restrins al celor care pot influenta deciziile in partid.

Printre societatile la care este actionar, conform declaratiei sale de avere, figureaza si Intervam S.A., o societate de brokeraj la care au actiuni Tariceanu si alti liberali de frunte: Dan Constantinescu, membru in Consiliul Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, senatorul Ioan Basgan, primarul sectorului unu, Andrei Chiliman.