BCR a atras un imprumut de 221 milioane USD de pe piata asiatica

de     HotNews.ro
Luni, 5 septembrie 2005, 0:00Banca Comerciala Romana (BCR) a atras de pe piata internationala de capital, un imprumut sindicalizat multivaluta in valoare de 221 milioane echivalent USD fara garantii guvernamentale. Sindicalizarea a fost inchisa oficial in 05 septembrie 2005 la Londra, in prezenta presedintelui executiv al BCR, Nicolae Danila.

“Oferta BCR s-a bucurat de un raspuns extrem de favorabil din partea pietei asiatice. Imprumutul initial a fost suprasubscris de aproape 3 ori, fapt ce dovedeste renumele international de care se bucura banca.

Performanta BCR da un semnal favorabil puternic spre mediul intern si international in legatura cu evolutia economiei romanesti, fixand noi puncte de reper pentru Romania pe piata internationala de capital”, a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

BCR a mandat Mizuho Corporate Bank, Ltd. sa conduca (in calitate de “Aranjor Mandatat Initial”) o facilitate de credit sindicalizat multivaluta pe termen de 3 ani in valoare initiala de 75.000.000 USD.

Imprumutul are o maturitate de 3 ani, costul acestuia fiind cel mai scazut dintre toate finantarile obtinute de companiile romanesti pe piata internationala, respectiv o marja de 0,70% pe an peste dobanda de referinta pentru euro, dolar american sau yen japonez.

“Costul obtinut de BCR este unul extrem de bun, acesta fiind obtinut numai pe baza propriei bonitati si a reputatiei de care se bucura banca pe piata internationala. Aceste fonduri vor permite dezvoltarea mai accelerata a afacerilor bancii”, a precizat Dan Bunea.

Rolurile in realizarea sindicalizarii au fost repartizate dupa cum urmeaza:
Rol / Institutie Financiara
Agent al Facilitatii: Mizuho Corporate Bank, Nederland N.V
Joint Bookrunners: Mizuho Corporate Bank, Ltd., London;
Mizuho Corporate Bank, Ltd., Tokyo; and
Mizuho Corporate Asia (HK) Limited, Hong Kong
Responsabil cu documentatia: Mizuho Corporate Bank, Ltd., London

BCR deruleaza un program complex de accesare pe termen mediu si lung a pietei internationale de capital, care favorizeaza atat cresterea resurselor cat si reducerea semnificativa a costurilor de finantare. Acest program a inceput prin imprumutul sindicalizat din anul 2004, continua prin cele 2 sindicalizari din acest an si prevede pentru urmatoarea perioada o emisiune de euro-obligatiuni.
Banca Comerciala Romana este cea mai importanta banca din Romania. Banca are in prezent 340 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea localitatilor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 14 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (aproape 1.

000). Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la peste 5 milioane, din care 90% sunt clienti persoane fizice.


34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi