Procurorii instantei supreme au formulat noi acuzatii la adresa lui Dinu Patriciu. Noile capete de acuzare se refera la manipularea pietei bursiere, actiune in urma careia ar fi fost create prejudicii statului de aproximativ sase milioane de euro.

Omul de afaceri a precizat ca procurorii il cerceteaza cu privire la prejudiciile care s-ar fi creat incepand de la momentul listarii actiunilor rompetrol la Bursa de Valori Bucuresti, respectiv 7 aprilie 2004.

La iesirea de la audieri, Dinu Patriciu a declarat ca redeschiderea acestei probleme, in aceasta conjunctura politica, are o semnificatie foarte grava. Omul de afaceri considera ca noua acuzatie referitoare la manipularea pietei bursiere drept un atac la adresa Bursei care incepuse sa se capitalizeze.

In dosarul in care omul de afaceri a fost retinut si eliberat dupa 24 de ore, procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza mai multe persoane, printre care doi cetateni straini, respectiv directorul general adjunct al Rompetrol si un fost director executiv al grupului.

Procurorii sustin ca, in timpul investigatiilor, au rezultat date si indicii conform carora actionarul majoritar la SC Rompetrol Rafinare SA nu si-ar fi indeplinit obligatiile contractuale privind efectuarea unor investitii tehnologice de 15 milioane de dolari.