Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor din partea companiilor interesate de obtinerea contractului privind "Ghiseul virtual de plati".

Astfel, data limita pentru depunerea ofertelor s-a mutat din 9 septembrie pe 14 septembrie a.c.

De asemenea, data limita pentru solicitarea clarificarilor s-a prelungit de la 1 septembrie la 6 septembrie a.c.

Pana in prezent, nu a fost depusa nici o oferta din partea companiilor interesate. Oficialii MCTI nu au dorit sa precizeze cate companii au cumparat documentatia.

Potrivit documentatiei MCTI, la categoria serviciilor ce se vor achizitiona si descrierea acestora se precizeaza: "solutie informatica care sa permita plata on-line, prin intermediul cardului bancar, a debitelor catre bugetul de stat si bugetele locale".

"Am stat de vorba cu reprezentantii a doua companii care au cumparat documentatia. Unul dintre ei a inteles ca este vorba de un card proprietar si nu intelegea de ce Ministerul opteaza pentru o asemenea solutie limitativa. Cel de-al doilea mi-a spus ca nu i se pare o oferta serioasa din partea Ministerului si ca nu o sa-i dea curs", a declarat Sergiu Cone, director asociat ZERO CASH SRL.

Contractul prevede furnizarea de oferte atat pentru servicii (servicii de editare a produselor software, cod CPSA: 7221, servicii de consultanta si furnizare de software, neclasificate in alta parte, cod CPSA: 7221 precum si servicii de retea pentru comunicatii de date, cod CPSA: 6420.16) cat si pentru produse (calculatoare si alte echipamente informatice, cod CPSA: 3002).