Florin Anghel, fostul sef al filialei PNL Prahova, risca sa devina noul mar al discordiei intre PNL si PD. Asta pentru ca democratii sint dornici sa il primeasca in partid, cu toate ca nu au trecut decit doua saptamini de cind acesta a demisionat din PNL, impreuna cu alti 15 primari si opt consilieri judeteni. Conducerea PD a discutat deja acest subiect, spre nemultumirea liberalilor.

Iritati, liberalii invoca protocolul Aliantei, care prevede ca partidele nu au voie sa-si racoleze reciproc membrii. Supararea PNL a fost cu atit mai mare cu cit ieri, dupa BPN-ul PD, a avut loc sedinta Aliantei, in cadrul careia democratii nu au pomenit nimic despre acest proiect al lor.

Surse din cadrul PD argumenteaza insa ca doar nu vor lasa un asemenea „pachet“ de oameni sa se duca la PSD si ca nu fac altceva decit sa salveze majoritatea coalitiei la nivel judetean. In plus, democratii au reamintit ca si liberalii au procedat la fel la Galati, preluind patru dintre cei cinci consilieri judeteni ai PD. Si liberalii sint pusi pe achizitii.

In urmatoarele zile, cei cinci deputati apartinind gruparii sindicale care au intrat pe listele PRM vor face pasul spre PNL, sustin surse liberale. (L.C., L.G.)