Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale, Stefan Cosmeanu, a declarat ieri ca, pentru a ajunge la preturi ale utilitatilor comparabile cu cele din UE, va trebui ca in 2006 tarifele la gaze sa creasca semnificativ.

Cosmeanu nu a putut avansa insa nici o cifra, urmand ca acest lucru sa fie stabilit in doua saptamani, dupa ce se vor purta discutii cu reprezentantii Fondului Monetar International.

La randul sau, seful Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu, a spus ca “majorarea tarifelor la gaze este o preocupare a Guvernului, care va raspunde cu programe de protectie sociala, precum si cu proiecte care sa vizeze regenerarea energiei si protectia termica a cladirilor“.

Referitor la acelasi subiect, ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat ca tarifele la energie electrica si gaze naturale nu se vor majora pana la sfarsitul acestui an. Mai mult chiar, ar fi posibila o scadere a pretului la gaze cu 1-2%, cauzata de de recalcularea data de diferenta de curs.