In perioada 8-12 septembrie a.c., pavilionul tarii noastre la Expozitia Mondiala Aichi 2005 organizeaza o serie de manifestari intitulate « Saptamana Culturala a Romaniei in Japonia ».

EXPO 2005 Aichi se desfasoara in Japonia, in perioada 25 martie - 25 septembrie, participarea tarii noastre la acest eveniment fiind coordonata de Ministerul Afacerilor Externe.

Manifestarile vor avea loc in spatii de spectacol din cadrul Expozitiei, in Nagoya – oras aflat in apropiere de site-ul expozitional - si la Tokyo.

Evenimentele culturale sunt sustinute de tineri laureati ai concursului de canto „Hariclea Darclee”, indrumati de cunoscuta soprana de renume mondial Mariana Nicolesco, cantaretul la nai Nicolae Voiculet, ansamblul clujean Camerata Transilvania, impreuna cu pianista japoneza Shoko Takeuchi, Inter-Art Group, impreuna cu artistul Grigore Lese.

La Ambasada Romaniei la Tokyo, criticul de arta Radu Varia va sustine pe 10 septembrie conferinta cu tema „Constantin Brancusi – parintele sculpturii moderne”.

De la deschiderea Expozitiei Mondiale, Pavilionul tarii noastre la EXPO a fost vizitat de peste un milion si jumatate de persoane. Pavilionul tarii noastre la Expozitia de la Aichi beneficiaza de o pagina de internet, cu informatii la zi despre activitatile desfasurate - www.expo2005romania.ro.